NRK Meny
Normal

Tiggere får tak over hodet i vinter

Bystyret i Drammen har sagt ja til å skaffe tilreisende tiggere i byen et sted å sove i vinter. – Det er ikke en kommunenes oppgave, mener Frp – det eneste partiet som stemte imot.

Overnatting for tiggere

FÅR OVERNATTING: I fjor vinter overnattet tiggere i Globusgården i Drammen med hjelp fra Kirkens Bymisjon. Nå har bystyret gitt grønt lys til å bistå med overnattingstilbud for denne vinteren.

Foto: NRK

Vedtaket, som ble fattet tirsdag kveld, gjelder kun denne vinteren. Likevel er Frp svært kritiske.

– Det er helt frivillig å komme til Drammen, uten et sted å bo, uten jobb og uten penger. Dersom man gjør det, kan man ikke regne med å få et sted å bo, sa partiets gruppeleder Jon Helgheim til NRK etter at de andre partiene hadde gitt grønt lys til forslaget om gi tiggere tak over hodet i vinter.

– Bare for å plage Frp

Helgheim anklager de andre partiene for å ville «ta Frp» og for ikke å ha tenkt godt nok gjennom hva vedtaket vil innebære.

– Jeg er overrasket over at alle henger seg på, og jeg tror bare at de ønsker på ta Frp. Men da har man feil motivasjon til å drive den type politikk. Ingen kunne svare på et eneste spørsmål jeg hadde og vedtar det bare for å plage Frp, hevder han.

Kirkens Bymisjon i Drammen har fått én million kroner i statsstøtte til tiltak for å hjelpe tiggere i byen, og det blir det kommunale eiendomsselskapet Drammen Eiendom som skal finne et egnet sted for de tilreisende. Strømsø skole er et mulig alternativ når kommunen skal hjelpe tilreisende tiggere med et overnattingssted i vinter.

Høyre fornøyd

Høyres gruppeleder Tove Paule var fornøyd etter at å ha stemt for vedtaket. Partiet var først kritiske til KrFs forslag om at kommunen skal gi tiggere et overnattingstilbud i vinteren, men snudde:

– Da vi fikk vite at Kirkens Bymisjon hadde fått én million i statsstøtte til denne type tiltak, så stilte saken seg annerledes. Samtidig fikk vi avklart at dette bare gjelder denne vintersesongen, sa Paule til NRK tirsdag kveld.