Tenker ikke på landslaget

Marcus Pedersen mener han ikke er god nok for landslaget akkurat nå og tenker ikke på de to landslagskampene som kommer.

Marcus Pedersen, Strømsgodset

Marcus Pedersen lagde to mål da Strømsgodset slo ut Vålerenga

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg tenker ikke på landslaget og synes det er mange gode spisser som har meldt seg på landslaget nå. Det jeg konsentrerer meg om er meg selv og Strømsgodset så får heller landslaget bli en bonus hvis det skulle skje, sier Marcus Pedersen.

Tilbake fra karantene

Selv om det har stanget i mange andre klubber, har det stort sett alltid fungert for Marcus Pedersen i Drammen. Når ting fungerer så har også snakket om landslagsplass fulgt etter. Torsdag var han tilbake fra start etter karantene, og svarte med to fulltreffere og cupavansement. Men mannen som mange gir æren for at Pedersen er tilbake på toppnivå, Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen, mener heller ikke spissen er i nærheten av landslagsdiskusjonen.

– Pedersen ser pigg ut og når vi spiller på den måten vi gjør med mange innlegg blir han veldig viktig og det er slik han ønsker å spille også. Vi har fire innleggspillere på banen som mater han og da skal han lage noen mål også. Alt blir lagt opp rundt det, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Ikke god nok

I oktober spiller Norge to landskamper. Den første er borte mot Aserbajdsjan og etterpå er det San Marino hjemme.

– Bør Marcus Pedersen bli tatt ut til de kommende landslagskampene?

– Nei, svarer strømsgodsettreneren.

– Hva er det som mangler for at han skal være med i den diskusjonen?

– Han mangler stabilitet og han har vært småskadet og fikk en liten skade igjen i cupkampen mot Vålerenga. Det beste er om han holder seg i ro, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

– Jeg har et håp om å komme tilbake på landslaget, men akkurat nå føler jeg at jeg ikke er god nok for en plass i troppen, avslutter Marcus Pedersen selv.