Tenåringsgutt mistenkt etter brann

DRAMMEN (NRK): Politiet mistenker en tenåringsgutt for å ha tent på i en søppelkasse ved Fjelll bydelshus i Drammen søndag kveld.

Politiet snakker med ungdom på Fjell

Politiet snakker med ungdom på Fjell etter brannen i en søppelkasse utenfor bydelshuset. Ingen av ungdommene på bildet er mistenkt.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

Den første meldingen til politi og brannvesen gikk ut på at det brant i bydelshuset på Fjell i Drammen der også bydelsbiblioteket ligger.

Men da brannvesenet kom fram til stedet viste det seg at det var tent bål i en betongkasse ved inngangspartiet og at det var mindre dramatisk enn man trodde da meldingen kom.

Fjell bydelshus

Fjell bydelshus i Drammen.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

Brannen i Lauritz Grønlands vei ble slukket uten dramatikk får NRK opplyst av Vestviken 110. Det var heller aldri fare for at den kunne spre seg.

Har vært flere hendelser

Ifølge operasjonsleder Torben Henriksen har det vært flere hendelser i bydelen den siste tiden som gutter i ungdomsskolealder mistenkes å stå bak.

Blant annet ble det gjort hærverk både inne og ute ved Fjell skole natt til 20. januar. Ifølge politiet har noen knekt fargeampuller og kastet dem utover.

– Søndag kveld ble det tent bål i et betongelement eller et rør utenfor bydelshuset. Det skal ha blitt sett noen tenåringsgutter i området, opplyser Henriksen.

Oppfølging fra politiet

En patrulje fra politiet i Drammen snakket søndag kveld med flere ungdommer og meldte på Twitter at de mistenker en gutt for å ha tent bål i et betongelement.

Politiets forebyggende avdeling er koblet inn og saken blir fulgt opp.

Laster Twitter-innhold