Tenåring siktet for uaktsom kjøring

Politiet mener den italienske mannen ikke kjørte forsiktig nok på det våte føret. Tre barn og seks voksne måtte ta seg ut av bilene som havnet på taket etter uhellet.

Bobil havnet på taket og uti elv etter at en 19-åring mistet kontroll på bilen. Han er nå siktet for uaktsom kjøring.

BRÅSVING: En bobil måtte svinge unna bilen og havnet på taket i elva langs veien. (Foto: Hallgrim Ødegaard)

Torsdag kveld var den italienskregistrerte personbilen på vei mot Hallingdal. Inni sitter tre passasjerer i starten av 20-årene, mens den 19 år gamle sjåføren mister kontrollen på bilen. Ni personer blir sendt til legevakt uten alvorlige skader, men politiet mener han kjørte for uforsiktig og har tatt ut siktelse.

– Vi mener han ikke har tatt nok hensyn etter kjøreforholdene og har ilagt et forelegg på 8000 kroner. Så får vi se om han vedtar dette eller ei, sier politiets operasjonsleder Ole Kristian Bekkedal.

19-åringen er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som handler om uaktsom kjøring.

Store materielle skader

Den unge sjåføren har gitt politiet en forklaring på hva som førte til utforkjøringen.

– Han har sagt at det var våt veibane med mye regn, og at han i en sving fikk det ene hjulparet utenfor veien, sier operasjonslederen.

Det som så skjer er trolig ikke en kollisjon, men en unnamanøver som gjør at både bilen og en bobil i motgående kjøreretning havnet på taket.

– Det var ganske omfattende skader på begge bilene, men det viser seg at det ikke har vært kontakt mellom dem, sier Bekkedal.

– Kunne fort gått verre

I bobilen, som er franskregistrert, befant det seg tre barn i alderen 5-11 år, med to voksne i 40-årene. Bobilen lå delvis uti elva som går langs fylkesvei 50, men alle fem kom seg ut på egenhånd.

Den fysiske helsetilstanden til alle de involverte skal være god. Selv om to lå på legevakt for observasjon natt til fredag har det ikke kommet opplysninger om alvorlige skader, forteller Bekkedal.

– Men det kunne fort gått verre enn det gjorde med tanke på forholdene på stedet og annen trafikk. Så vi er glad det gikk som det gjorde, sier han.

Skulle 19-åringen velge å ikke godta forelegget blir saken oversendt til en domstol. Normalt vil uaktsom kjøring føre til en bot og kanskje inndratt førerkort. Det er i mer alvorlige tilfeller aktuelt med fengselsstraff.