NRK Meny
Normal

Telttur for barn avlyst på grunn av trusler

En telttur for 220 barn til Eiksetra i Lier i regi av Turistforeningen og Venstre-politiker Abid Raja er avlyst på grunn av trusler. Mange av barna har innvandrerbakgrunn

Laster kart, vennligst vent...

Det var natt til fredag i neste uke de 220 elevene ved Bjerke videregående skole i Oslo etter planen skulle overnattet i Finnemarka.

– Beslutning om å avlyse turen ble tatt etter informasjon og råd fra politiet. Det forelå en trussel mot arrangementet, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Bakke i Den Norske Turistforening (DNT) til Aftenposten.

Trist

Abid Raja

Abid Raja ville gi barn, mange av dem med innvandrerbakgrunn, en naturopplvelse

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Abid Raja, som selv skulle være med på turen, vil ikke kommentere avlysningen, men sier han ikke selv har mottatt trusler, skriver avisen.

DNT vil ikke si noe om detaljene i truslene, men opplyser at det var politiet som tok kontakt med dem.

– Dette er jo svært trist for elevene. Vi er selvsagt også veldig lei oss for at arrangementet blir avlyst. DNT ønsket å gi dem en introduksjon til friluftslivet, sier Bakke.

En av målsettingene for DNT er å få flere innvandrere ut i naturen. Bydel Bjerke består av 40 prosent innvandrere, og totalt er det 240 ulike nasjonaliteter i bydelen ifølge en rapport fra Statistisk sentralbyrå.