NRK Meny
Normal

Telefonstorm om berederfeil

HOKKSUND (NRK): Bedriften OSO i Hokksund har hatt stor pågang etter at det ble kjent at en av deres varmtvannsberedere har en feil som kan føre til brann.

Sigurd Braathen

Alt tilgjengelig personell hos Oso jobber nå med å behandle henvendelser fra publikum, forklarer daglig leder Sigurd Braathen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Daglig leder i Oso Hotwater i Hokksund, Sigurd Braathen sier bedriften har tatt imot over 5000 henvendelser i løpet av onsdagen.

– Vi beklager dersom ikke alle har nådd fram til oss og ber folk om å ringe igjen, sier Braathen.

– Umulig å nå frem til alle

Produsenten mener at de har brukt mye tid på å nå frem til publikum og at informasjonen har vært bred.

– Informasjon har vært gitt gjennom annonser i alle landets aviser i flere omganger siden feilen ble oppdaget i 2013, men det har vært umulig å nå fram til alle som kan ha disse berederne i huset, sier Braathen

– For dette har vært kjent siden 2013, men dere har altså ikke funnet frem til de som eier disse berederne?

Varmtvannsberedere fra Oso

På hjemmesiden til Oso hotwater er det mulig å sjekke om din bereder er en av de berørte.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Nei, det er ikke mulig, på samme måte som det ikke er mulig å finne frem til et annet elektrisk apparat som er solgt i en hvilken som helst forretning, forklarer Braathen.

Sender post

Det har vært registrert flere branntilløp på grunn av en slik bereder og for å unngå nye branner sender produsenten ut advarsel til alle husstander for å advare mot feilen i varmtvannsberedere produsert i perioden 2009 til 2011.

– Vi går ut med generell informasjon til alle landets husstander pr post så snart det praktisk lar seg gjennomføre, avslutter Braathen.