NRK Meny
Normal

Taushet er gull for Godset

Strømsgodset kjemper om å bli eliteseriemester, men på SIF-huset på Gulskogen i Drammen er det ingen som snakker om gullmedalje. I alle fall ikke høyt. For Godset er taushet gull de neste ukene.

Strømsgodset

Strømsgodset tar en kamp av gangen og tør ikke snakke høyt om gull.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

– Alle snakker om gullskjerf, gullpils, gullfest og gull ditt og datt, sier daglig leder i Strømsgodset Erik Espeseth.

Fjorårets sølvvinnere fra Drammen merker gullpresset for alvor nå, men Espeseth prøver i det lengste å dempe forventningspresset fra gullsultne drammensere.

– Vi har ikke vunnet noe ennå, så vi skal tenke neste trening og neste kamp og ha fokuset på det selv om det er litt kjedelig.

Skjermer spillerne

Også sportslig leder Jostein Flo vil skjerme spillerne fra et stadig økende forventningspress.

– Det som ofte skjer i en sånn sluttfase når presset blir så stort er at en stanger litt mot veggen, nå regner alle tabeller i alle retninger og det må en unngå. Så riktig fokus nå er kampene og at man prøver å presterer, det er det viktigste.

Jostein Flo på Marienlyst stadion

Jostein Flo, sportslig leder i Strømsgodset.

Foto: Caroline Enge / NRK

– Ja, hvordan sørger du for at det er riktig fokus i spillergruppa nå foran de tre siste kampene?

– Alt som vanlig, alt som vanlig, det er viktig nå. Det er ingenting som endrer seg. Det er litt mer media det er det eneste og det takler vi fint. Så det er ingen grunn til noe stress. Vi har de vi trenger i apparatet rundt og planer om forsterkninger eller endringer nå det har vi ikke. Husk vi har to av tre hjemmekamper og hele Drammen er med å påvirke resultatet til slutt.

En kamp av gangen

Trener Ronny Deila er den eneste som vil snakke dempet om gullmedaljen som lokker, men gjentar mantraet om å ha fokus på neste kamp.

– Vi skal ta en kamp av gangen nå og fokusere inn mot de og hvis vi får fram det beste i oss sjøl som vi gjorde mot Aalesund i går så skal det bli tøft for motstanderne å slå oss.

Ronny Deila.

Ronny Deila. trener for Strømsgodset.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det er tre tøffe kamper som venter både for Strømsgodset og Rosenborg som kjemper om gullet.

– Nå skal Rosenborg til Molde og vinner de der setter de press på oss igjen, så tror dette holder helt inn at vi følger hverandre. Men forhåpentligvis tar vi med oss ni poeng nå og tar med oss gullet.