NRK Meny
Normal

Kommunen hjelper rumenere med bolig etter drapet i Hurum

De tre rumenerne som var vitner til drapet i Hurum mandag kveld, får nå hjelp av kommunens kriseteam.

Politisperring ved Sand gård

De tre rumenerne får ikke komme tilbake til gården før politiets etterforskere er ferdige.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Vi vil hjelpe dem med praktiske ting og ellers gi dem den omsorgen de trenger i den akutte fasen de er i nå. Det sier Kari Skive Stuvøy, som er kommunalsjef i Hurum.

Kommunalsjef Kari Skive Stuvøy

Kommunalsjef Kari Skive Stuvøy i Hurum kommune.

Foto: Hurum kommune

Det ble slått full drapsalarm i Hurum da en mann i 40-årene seint mandag kveld varslet politiet om dramaet som utspant seg i en leilighet på Sand gård.

I avhør med tolk

Da politiet kom fram, fant de en død kvinne med synlige ytre skader, som ikke etterlot noen tvil om at det dreide seg om drap. Mannen ble pågrepet uten dramatikk, og tre andre personer som befant seg i huset ble innbrakt som vitner.

Så langt politiet kjenner til, er alle de involverte rumenske statsborgere.

De tre vitnene har vært i politiets varetekt siden de ble tatt med inn drapskvelden. I dag har de vært i rettslige avhør med tolk til stede.

– Har ikke noe nettverk

Kari Skive Stuvøy sier at kommunens kriseteam ble satt allerede tirsdag, og at de har vært i kontakt med de tre, som nå står uten bolig etter at politiets etterforskere sperret av Sand gård.

– Vi har ordnet med midlertidig bolig som står klar til dem når de kommer tilbake til Hurum i løpet av kvelden. Vi har skaffet tolkebistand, slik at vi er rede til å hjelpe dem så godt vi kan. De har tross alt ikke noe nettverk her, og har vært gjennom noe svært dramatisk. Vi vil stille opp for dem så godt vi kan, sier kommunalsjefen.

Har ikke snakket med forsvarer

Også den drapssiktede har sittet i lange avhør med tolk i dag. Advokat Karsten Gjone, som er oppnevnt som forsvarer, har foreløpig ikke vært i kontakt med sin klient, og kan derfor ikke si noe om hvordan han stiller seg til den alvorlige siktelsen.

Advokat Karsten Gjone

Advokat Karsten Gjone er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede mannen.

Foto: NRK

Mannen er siktet for forsettlig drap, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett klokka 13.00 torsdag. Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen sier hun vil be tingretten fengsle ham i fire uker.

– Vet ikke noe mer enn dere

Tekniske etterforskere fra Kripos og Søndre Buskerud politidistrikt arbeidet onsdag fremdeles bak sperrebåndene på Sand gård ved Holmsbu. De eneste som slipper forbi sperringene, er folk som tar vare på dyrene på gården.

Eieren av Sand gård er på reise i Kroatia, og ønsker foreløpig ikke å kommentere drapet som har skjedd på gården mens han var bortreist.

– Jeg vet ikke noe mer enn dere, sier han.

Ann Irén Svane Mathiassen sier at forklaringene fra de tre som var på gården drapskvelden, har gitt politiet et godt bilde av hva som hendte. Likevel etterforsker politiet fremdeles saken bredt.

I går og i dag har politiet gått fra dør til dør i området ved Sand gård og videre ned til Holmsbu.

Saken fortsetter under bildet.

Ann Irén Svane Mathiassen og Reidar Foss

Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen og lensmann Reidar Foss.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Lensmann Reidar Foss i Røyken og Hurum sier at det ikke har kommet så mye ut av rundspørringene foreløpig.

– Vi oppfordrer fremdeles folk som har opplevd noe som kan settes i forbindelse med drapet til å kontakte oss. Det kan være lyder de har hørt, biler eller folk de har sett, eller andre ting de har fått med seg, sier lensmannen.