NRK Meny
Normal

Mistet alt - reddet av sosiale medier

Da det natt til torsdag forrige uke brant i leilighetene på Heggtoppen i Lier måtte Ottar Forsberg røske på seg klærne og komme seg så fort som mulig ut. Uten forsikring sto han hjelpeløst tilbake og så på da alt han eide gikk til grunne.

Mistet alt

BRANT NED: Ingenting var igjen av leiligheten til Forsberg da brannvesenet var ferdig med slukningsarbeidet.

Foto: Harald Inderhaug / NRK


Så eksploderte saken hans på sosiale medier, og han ser igjen lyst på livet.


– Klokka fem om morgenen smalt det plutselig fra varmepumpen. Flammene kom, og jeg var nødt til å røske på meg et par plagg og komme meg ut i en fei, forteller Forsberg.


Sammen med fire andre som også bodde i huset var Forsberg nødt til å evakuere. Huset var fullstendig overtent og brannen kunne sees på lang avstand. For Forsberg var det vanskelig å se på at alt han eide gikk opp i flammer.

LES: Bolighus overtent

Mistet alt

MISTET ALT: Ottar Forsberg mistet alle sine eiendeler da leiligheten hans brant ned.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Jeg følte meg kolossalt alene i de minuttene fra halv seks og utover morgenen. Jeg tenkte at nå er det slutt. Nå er det rett på gamlehjem.

Fikk hjelp


For uten penger til forsikring hadde han ingen mulighet til å få erstattet eiendelene. Kjøleskap, klær, datamaskin, mobil. Alt det nødvendige var revet bort, og alt han sto igjen med var en annen kommunal leilighet litt lenger opp i gata.

Lene Marie Moen driver facebook-gruppen Sammen for Buskerud. Med over 1700 medlemmer, kan den være en stor ressurs for de som trenger hjelp. Da Moen hørte om historien til Forsberg visste hun at hun kunne hjelpe.

Lene marie moen

HJELPER VANSKELIGSTILTE: Lene Marie Moen driver siden Sammen for Buskerud.

– Etter at jeg kom i kontakt med Forsberg, la jeg ut en oppdatering på gruppa hvor jeg beskrev situasjonen og hva som hadde skjedd. De som ønsker kan enten ta direkte kontakt eller gå via meg, og det er fantastisk rørende å se hvor mange som har engasjert seg, sier hun.

Kan starte bruktbutikk


For givergleden står tydeligvis sterkt blant befolkningen i Buskerud. Allerede nå har Forsberg fått fylt opp klesskapet og hvitevarene er på plass.


– Jeg har fått så mye at jeg vet ikke om jeg kan motta mer. Det er nesten ikke plass. Jeg har fått ny vaskemaskin, komfyr, nye klær. Jeg kan omtrent starte egen bruktbutikk nå, forteller han.


Men selv om Forsberg er takknemlig for alt han har fått av lokalmiljøet, er det ikke det materielle som betyr noe for ham.


– Det som betyr noe for meg er ikke alt godset og gullet, men det hjertelaget som folk viser. Og de kjenner meg ikke engang! De har jo ikke peiling på hvem jeg er, avslutter han.