NRK Meny
Normal

Tande takker mutter'n

Skihopperen er førstemann ut i NRK Buskeruds julekalender.

Daniel Andre Tande julekalender

Daniel-André Tande (22) har hatt nok et eventyrlig år. Skihopperen har nettopp vendt hjem til Kongsberg etter å ha blitt vår bestemann i helgens verdenscuprenn i hopp i Finland . Et superhopp på 139 meter i andre omgang løftet han fra 8. til 2. plass.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Det må være VM i skiflyging i Kulm i vinter. Da tenker jeg spesielt på lagkonkurransen, det var utrolig mange inntrykk på en dag. Det var helt enormt kult å være med på å bidra til tidenes mest overlegne lagseier i skiflyging.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Det må være de små daglige tingene mutter'n gjør for meg gjennom året. Hun vasker klær hvis jeg ikke rekker det, rydder på rommet mitt når jeg ikke har gjort det på en stund. Sånne småting.

Hvordan feirer du jul?

Jeg skal feire hjemme med familien. Nå har jeg den lengste juleferien jeg har hatt på lenge, siden julaften er på en lørdag. Da er det nesten en hel uke med ferie. Det skal bli godt å bare være hjemme, trene litt, men mest slappe av før hoppuka begynner.

Hva skal du lese i jula?

Jeg har begynt på en serie der første boka heter Skogsmatrosen, og det er Jon Michelet som har skrevet bøkene. Det blir nok å fortsette på den serien.

Det hadde vært veldig kult å hoppe i OL på hjemmebane.

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Jeg har aldri vært i den posisjonen at jeg har måttet lede et land før og har aldri satt meg noe særlig inn i det. Men jeg håper han ikke gjennomfører alle de tingene han har snakket om i valgkampen, men heller prøver å videreføre det Barack Obama jobbet med og ikke ødelegger det helt. Og selvfølgelig at han ikke bygger en mur mot Mexico, det tror jeg kan forverre situasjonen nedi der.

Helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Jeg ville sagt ja til OL i Norge. Det hadde vært veldig kult å hoppe i OL på hjemmebane. Jeg tror ikke jeg greier å beskrive nå hvordan det ville vært, men OL er ett av de største arrangementene for oss idrettsutøvere, det skjer bare vært fjerde år. Så det å kunne være med på OL på hjemmebane, det hadde vært utrolig kult.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 2 i julekalenderen?

Hun bor i Drammen. 39 år. Jobber med kultur og idrett. Engasjert i antidopingarbeid.