NRK Meny
Normal

Talenter i kø i Strømsgodset

I Strømsgodset er det en lang kø av unge, talentfulle fotballspillere som snart er gode nok for eliteserielaget. Mange av dem spiller på laget som har sikret klubben historiens første NM finale for juniorer.

Strømsgodsets juniorlag som skal spille NM-finale

Strømsgodsets juniorlag som skal spille NM-finale.

Foto: Børre E. Helgerud / SIF

Årsaken til at det kommer så mange nye, gode spillere er en målrettet satsing på unge spillere fra 7 til 21 år, sier utviklingssjef Haakon Lunov i Strømsgodset Toppfotball.

– Vi er veldig fornøyd med det antallet potensielle spillere vi har i klubben og til å se hvem og eventuelt hvor mange som kan ta det steget og spille på eliteserielaget.

Mange av de yngre trener jevnlig med A-laget og kan sikre seg en plass i troppen neste sesong.

– Det er en kontinuerlig prosess, flere av dem skal være med på treningssamlinger i vinter og trene mye med A-laget i oppkjøringen til neste sesong. Om de er gode nok til det nivået så er det en vurdering A-lagsapparatet gjør underveis.

Krever mye trening

Mathias Gjerstrøm har allerede fått spille med eliteserielaget og det er et par andre spiller på juniorlaget som banker på og er veldig nære nivået som kreves for spill med A-laget, ifølge Lunov.

Odd grenlands hemmelige våpen.

Haakon Lunov er utviklingssjef i Strømsgodset.

Foto: Svein Holt Hansen / NRK

Men det kreves mye av spillerne mellom 16 og 19 år som vil ha en plass på eliteserielaget.

– De må trene hardt og strukturert over tid. De må gjøre ting nøyaktig. De fleste av spillerne på junior nivå går på toppidrettslinja på Drammen videregående skole og trener flere ganger om dagen. Toppspillere i denne alderen er helt avhengig av et godt samarbeid mellom skole og klubb.

I tillegg er samarbeidet mellom utviklingsavdelingen i klubben og A-laget viktig for å få fram gode, nye spillere. Det må gis plass til lokale spillere utviklet i egen klubb.

Kan ta historisk seier

Strømsodsets juniorer vant NM-semifinalen mot Viking hjemme på Marienlyst og er klare for G19-finalen mot Rosenborg i november.

Kampen spilles på Fornebu lørdag 21. november.

Det er dagen før Rosenborgs eliteserielag møter Sarspsborg i cupfinalen på Ulleval og det kommer derfor til å være mange trøndere på kampen tror Lunov. Han håper derfor mange drammensere finner velen til Telenor arena for å heie på Strømsgodset.

– Vi hadde mange publikummere på Marienlyst i semifinalen og vi håper mange tar turen for å se finalen slik at det blir en god og spennende erfaring for våre spillere.