Takker Northug for muligheten i Finland

Pål Golberg får sjansen til å vise seg frem i Finland fordi Petter Northug trakk seg fra verdenscupåpningen i helgen. Nå takker han trønderen.

Pål Golberg

GLAD: Pål Golberg er glad for muligheten i Kuusamo til helgen. I fjor vant han prologen, men falt på oppløpet i kvartfinalen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Muligheten i verdenscupåpningen i Kuusamo kom overraskende på Pål Golberg. Han fikk plassen da Petter Northug meldte forfall, til tross for at han ikke var syk.

– Jeg må jo takke ham. Det er veldig fair å gi fra seg plassen når man føler at man ikke er helt på hugget, sier golingen.

I sesongåpningen på Beitostølen forrige helg tok 26-åringen en sterk andreplass på sprinten. Det er også sprint som venter i Finland.

– Jeg legger opp til å gå fort på de skirennene jeg går. Nå kom muligheten på sprint, og da må jeg gripe den.

Går for topplassering

Løypa Golberg skal gå er ikke helt ukjent for golingen. Det har blitt fall i den både en og to ganger tidligere. Senest i verdenscupen for et år siden.

– Likevel så har jeg en veldig god følelse i den løypa, og det er det jeg prøver å finne igjen nå. Jeg jeg bør være med å kjempe helt i toppen.

Pål Golberg ble vraket fra landslaget etter forrige sesong og står helt uten lag denne sesongen. Det betyr at han må prestere i hvert eneste renn han får lov til å gå. Alltid på topp er et motto Golberg er nødt til å leve etter denne sesongen.

– Det er den største utfordringen med å være skiløper i Norge med mange gode utøvere. Det gjør forhåpentligvis at de beste stiller på startstreken i VM, sier han.

Vil tilbake på landslaget

Golberg sikter helt klart mot å komme tilbake på landslaget, for det å trene alene uten en sosial ramme. Det er ikke noe gøy i lengden

– Jeg hadde ikke holdt på med ski hvis jeg ikke hadde hatt venner og et miljø som drev med det. En ting er resultater og hva man ønsker å oppnå, men å gjøre det på egen hånd hadde blitt kjedelig i lengden. Det er klart at miljøet betyr veldig mye.