NRK Meny
Normal

Væpnet politi er synlig i Buskerud

Væpnet politi er allerede utplassert på viktige knutepunkter i Buskerud. Blant annet har reisende på Drammen stasjon kunnet se den økte beredskapen.

Bevæpnet politi
Foto: Helge Carlsen / NRK

– Folk må regne med å se væpnet politi på offentlige steder i Buskerud, sier fungerende politimester i Søndre Buskerud, Jan Erik Strøm.

Han bekrefter at politiet i Buskerud allerede har høynet beredskapen etter advarslene om mulige terroranslag mot Norge.

– Vi handler etter de planene som er lagt for denne typen situasjoner, men jeg kan ikke gi konkrete opplysninger om hvor vi kommer til å være, eller detaljer om hva vi gjør, sier Strøm.

Les også:

Jan Erik Strøm

Jan Erik Strøm

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Han bekrefter at de vil være aktuelt med spesiell beredskap på viktige knutepunkter, som for eksempel jernbanestasjoner og lignende.

– Men vi kommer til å forsøke å holde en lav profil, slik at vi ikke uroer publikum unødig, sier han.

Politi terrorberdskap

Politiet har tatt oppstilling ved Drammen Stasjon etter truslene om terror mot Norge.

Foto: Tove Bø / NRK

På politihuset i Drammen er det hektisk aktivitet for å sette i verk de tiltakene som er nødvendig, og ledelsen ved politikammeret skal nå ha telefonkonferanse med politidirektoratet for å samordne tiltakene.

I tillegg må mange tjenestemenn avbryte ferien, men politiet vil ikke gi opplysninger om hvor store styrker som blir kalt inn.

Fungerende politidirektør Vidar Refvik informerer om økt politinærvær med bevæpnede styrker etter at PST har fått melding om en konkret mulig terrortrussel mot Norge.