Sykkelrittet lander på flystripa

Norges største sykkelritt lander på flystripa på Eggemoen. Siste etappe i Tour of Norway går fra Gjøvik til Hønefoss den 25. mai.

Mågang på Eggemoen

Arrangørene lover folkefest på Eggemoen.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Og midt på flystripa legges det opp til en spurt mellom superstjerner som Aleksander Kristoff og Vegard Breen. For om knappe to uker kommer verdenseliten i sykling hit. Sykkelrittet Tour of Norway starter i Larvik den 21. mai og ender i Hønefoss den 25. mai.

Selve høydepunktet blir innspurten på den to kilometer lange flystripa på Eggemoen.

Første målgang på flyplass

Thomas Brahushi sier han aldri har kjørt målgang på ei flystripe før.

Thomas

Thomas Brahushi sier han aldri har kjørt målgang på ei flystripe før.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Flystripa er jo veldig brei, så det blir god plass til rytterne, og det er jo bra, sier Brahushi.

Sammen med svenske Michael Olsson representerer han Team Ringerikskraft på flystripa denne mandagen. Og lagkameratene gleder seg til å få verdenseliten til Hønefoss.
– Det er de største lagene som kommer, det er kult. vi får testa oss på et høyt nivå, hvordan vi presterer mot de beste.

– Det har jo blitt det største rittet som samler de beste lagene i verden, det blir stort, sier leder i Ringerike Sykkelklubb Stein Erik Thorsen.

Tour of Norway

Det er tredje året på rad at Ringerike sykkelklubb og næringslivet i Ringeriksregionen arrangerer avslutningen på det som nå har blitt Tour of Norway.

– Vi er veldig stolte på klubbens vegne å få sistetappen hit til Ringerike. Det blir spektakulært med avslutning på ei flystripe. Så vidt meg bekjent har ikke det skjedd før

– Rytterne kan ikke skylle at det er trangt, at det på knuffing og fall på oppløpet?

– Nei, her er det godt plass så det er det sterkeste laget som til slutt vinner. Det krever mye å kjøre her, særlig hvis vi skulle få utfordringer med vind, sier Stein Erik Thorsen.

Folkefest

Søndag 25. mai blir det folkefest med flyoppvisning, aktiviteter og moro på Eggemoen – hvis bare siste innspurt med flystripa blir klar, sier Eivind Bjørntvedt, utviklingsansvarlig hos Trondrud Engineering.

Vi hadde flystripa, den var ferdig, nå har vi lagt til rette for en ny taksebane, og samtidig asfaltert og lagt ny veg inn til gamle Eggemoen leir som er en næringspark. Det er bare å komme.
– Hvem vinner?

– Michael!