NRK Meny
Normal

Holeordfører sykemeldt etter trusler

Ordføreren i Hole, Per Berger, er sykemeldt inntil videre. I etterkant av terroren på Utøya har han blitt utsatt for en rekke personangrep og fått trusler, skriver kommunen i en pressemelding.

Rådmann og ordfører i Hole, Ståle Tangestuen og Per Berger

Ordfører i Hole, Per Berger, er sykemeldt. Her utenfor Sundvolden hotell..

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Ordføreren er sliten etter i over tre år å ha måttet fronte ulike oppgaver under og etter hendelsen på Utøya, prosesser i forbindelse med gjenoppbyggingen, plassering og utforming av minnesteder med mer, står det i pressemeldingen som kommunen har sendt ut tirsdag ettermiddag. I forbindelse med disse prosessene har ordføreren blitt utsatt for personangrep i lukkede og åpne sosiale medier.

Les også : Ber om politihjelp etter flytting av Utøya-minnesmerke

Politiet koblet inn i trusselsak

Ifølge pressemeldingen fra Hole kommune ble grensen overtrådt nå i sommerferien. Da ble det fremsatt direkte trusler mot ordføreren, hans familie og venner. Denne saken ble det ryddet opp i ved kyndig hjelp av politiet.

Ordføreren har derfor måttet ta en pause for å få ryddet opp i egen tankeverden, slik at han kan være best mulig rustet for å håndtere framtidige utfordringer kommunen står overfor.

I løpet av neste år blir det avklart traseer for både vei og jernbane gjennom Holebygda. Kommunene skal vurdere landets framtidige kommunestruktur, og midt oppe i det hele skal det om ett år være nytt kommune- og fylkestingsvalg.

Ønsker ro i sykdomsperioden

Ordføreren ønsker ro i perioden han er sykemeldt og administrasjonen skriver i pressemeldingen at det ikke vil bli gitt ytterligere kommentarer fra kommuneldelsens side.

Ordfører har selv tatt initiativ til pressemeldingen som er sendt ut. Varaordfører Sjur Tandberg fungerer som stedfortreder fram til Per R. Berger er tilbake i jobb.