NRK Meny
Normal

Sykehusene må kutte 400 millioner

Sykehusene i Buskerud må kutte 400 millioner i løpet av tre år. – For ambisiøst, mener tillitsvalgt.

Drammen sykehus

Sykehusene i Vestre Viken må kutte 400 millioner kroner i driften de neste tre årene.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Adm. dir. Nils Fredrik Wisløff

Administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff.

Foto: Ingvild-Anita Velde

Styret i Vestre Viken Helseforetak har vedtatt å nedbetale en gjeld på 400 millioner kroner i løpet av bare tre år. Pengene skal hentes via kutt i driften ved sykehusene

– Jeg er redd dette er for ambisiøst, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Hilde Kristin Arnesen.

Må kutte i driften

På styremøtet i Vestre Viken mandag i forrige uke var journalister, politikere og tilhørere opptatt av en ting: Hvor skal det nye sykehuset ligge. Men i skyggen av det nye sykehuset vedtas en økonomiplan som kan få store konsekvenser for driften av sykehusene de neste årene.

Les også:

– Blir vanskelig

Hilde Kristin Arnesen, tillitsvalgt for sykepleierne i Vestre Viken helseforetak.

Hilde Kristin Arnesen, tillitsvalgt for sykepleierne i Vestre Viken helseforetak.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Hilde Kristin Arnesen er urolig. Som ansattrepresentant i styret i Vestre Viken var hun selv med på å vedta planene om å nedbetale gjeld, samtidig som driften skal opprettholdes som normalt. Nå frykter hun det er for ambisøst og lite realistisk.

– Jeg synes det er forferdelig vanskelig, for jeg vet hvordan det har vært de siste årene med innsparinger, og at man hele tiden skal løpe fortere.


Administrerende direktør i vestre Viken, Nils Fredrik Wisløff er enig i at det vil bli krevende å få til kuttene, men avviser at pasientene vil lide.

– Jeg tror vi skal klare å få dette til gjennom et samarbeid med de tillitsvalgte og våre ansatte. Dette må selvfølgelig vurderes løpende. Det skal jo være en faglig forsvarlig virksomhet i Vestre Viken, sier Wisløff.