NRK Meny
Normal

Supporteropprør mot Godset-spiller

At Strømsgodset-spiller Stefan Johansen ønsker å spille for Rosenborg, blir ikke godt mottatt av supporterne.

Stefan Johansen fortviler

Stefan Johansen er Strømsgodset-spiller, i hvert fall i dag. Han skal ønske seg nordover til Trondheim og Rosenborg.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Vi ønsker ikke en spiller som ikke vil være her, sier leder Marius Paulsen Andreassen for Godsetunionen til Drammens Tidende.

Fjorårets sølvvinner har vært i kontraktsforhandlinger med Johansen, men siden det ikke har kommet noen vei må klubben nå vurdere om spilleren skal selges mens de fremdeles kan få penger for ham.

22-år gamle Johansen har ett år igjen av kontrakten.

Ken tredoble lønnen i Rosenborg

Ifølge Drammens Tidende har Johansen fått et lønnstilbud fra Strømsgodset. Avisen skriver at tilbudet ligger på omkring en million kroner i året, og at dette vil gjøre ham lønnsledende i klubben. Tilbudet vil doble lønnen han nå har.

Men Johansen skal ønske å spille for fjorårets bronsevinner, Rosenborg. Dette skal han ha gitt beskjed om til ledelsen i Strømsgodset. Ifølge Drammens Tidende skal lønna som han er forespeilet i Trondheim, være tre ganger så høy som i Drammen.

Deila

- Det er bare tull å hetse ham, sier Strømsgodsets trener, Ronny Deila.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Rosenborg skal være klar til å bla opp 3,5 millioner kroner for spilleren, mens Strømsgodset ønsker minst enda en million for å la ham gå nå.

Vil ikke lenger ha ham på laget

Johansen sier til Drammens Tidende at han ikke ønsker å kommentere saken, som irriterer godsetsupporterne. Det er gått så langt at lederen for Godsetunionen ikke lenger vil ha Johansen på laget.

– Han forsøker å presse gjennom en overgang til Rosenborg. Det vil være et kjempesvik om han går dit, sier Andreassen til Drammens Tidende.

Andreassen reagerer på at Johansen i intervjuer med aviser har sagt at penger ikke er viktig, og at han kun tenker på sportslig utvikling. At han nå vil flytte nordover, mener Andreassen er dobbeltmoralsk.

– Johansen har prestert for Godset i seks måneder og han ble en publikumsyndling på rekordtid. Det er mye følelser involvert. Derfor er reaksjonene så sterke, sier Andreassen til lokalavisen.

– Han er en fantastisk gutt

Strømsgodsets trener, Ronny Deila, håper fremdeles at Johansen vil skrive kontrakt for ett år til med drammensklubben. Deila ønsker å selge spilleren til utlandet fremfor en klubb i Norge.

– Vi selger ham ut av landet når han er klar for det. Vi stopper ingen som ønsker å bli proff. Det har vi bevist nå flere ganger, sier Deila til avisen.

Han understreker at han ikke liker at supporterne går ut mot en spiller i klubben.

– Han er en fantastisk gutt som jeg er veldig glad i. Det er bare tull å hetse ham, sier Deila.