Kan suge lenge på karamellen

Men Vegard Hansen innrømmer at han allerede rett etter kampslutt begynte å tenke på oppgjøret mot Strømsgodset.

Vegard Hansen dagen etter Mjøndalen slo Viking 1-0.

– Kan vi få by på en karamell?

– Skal jeg suge på den i dag, svarer Mjøndalen-trener Vegard Hansen spørrende.

Det er fortsatt under 24 timer siden Sanel Kapidzic tente alle brune hjerter i Nedre Eiker, og bruntrøyene sendte Viking hjem med null poeng i bagasjen.

– Det passer. Smørbukk er helt nydelig. Tusen takk, sier Hansen og tar seg litt tid til å «suge på karamellen».

– Føler oss små

Sanel Kapidzic

Det var lenge siden sist. Men etter scoringen til Sanel Kapidzic kunne Mjøndalen igjen feire en seier på det øverste nivået i norsk fotball.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mjøndalen var mandag tilbake på det øverste nivået i Norge. Seieren mot Viking kom i deres første eliteseriekamp siden 1992. De har det minste budsjettet i eliteserien. Vegard Hansen er glad i å påpeke at klubben er minst på flere gitte parametere.

– Fordi vi er nyopprykket. Vi var langt bak både Sandefjord og Tromsø som rykket direkte opp. Vi er minst på alt fra stadion, sted og lønninger til budsjett. I tillegg tror alle at vi skal havne i bunnen, og det kan det godt hende at vi gjør, sier Hansen og legger til:

– Og det er greit for oss. Det er ålreit å kunne slå litt nedenifra. Det så vi kanskje litt av mot Viking, og så er det et våpen at noen kanskje undervurderer oss. Men det er ærlighet i bunnen her. Vi føler oss små sammenlignet med de andre.

Allerede fokus på Strømsgodset

Men treneren som har tatt MIF fra tredje divisjon til eliteserien har ingen planer om å dvele for lenge ved triumfen over Viking.

– Jeg har nok vært mer glad for andre seiere. Bærum eller Brann i fjor høst. Nå kommer disse tøffe oppgavene kamp etter kamp. Uke etter uke. Så fokuset allerede i går kveld var på Godset-kampen. Det blir ikke mye tid til å kose seg, sier Hansen.

Han åpner en ny karamell og lener seg godt tilbake i stolen.

– Det var deilig. Nydelig karamell!

– Hvor lenge kan du suge på den?

– Et minutt eller to. Så er vi i gang. Vi har Godset på pc-en her. Så vi får følge litt med på dem, sier Vegard Hansen. Allerede med et halvt øye på skjermen.