NRK Meny
Normal

Keeperhelten legger ballen død

Fikk svar på studier kvelden før «comebacket». Nå prioriteres skolegang fremfor fotball.

Lars Stubhaug mot Debrecen

Lars Stubhaug var sjanseløs på de to baklengsmålene, men holdt Strømsgodset inne i kampen med flere gode redninger.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Dette var moro og litt spesielt. Å gå rett inn til debuten i europacup var veldig kjekt, sier Stubhaug rett etter kampslutt mot ungarske Debrecen.

Da hadde Stubhaug ved flere anledninger reddet et noe vaklende Strømsgodsetforsvar fra noe som kunne blitt det første hjemmetapet for Drammensklubben på 2 år.

Og med slik innsats, ventet det også lovord fra trener Ronny Deila.

Ronny Deila

Trener Ronny Deila var storfornøyd med innsatsen til sin reservekeeper.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Han gjør en kjempekamp og kan ikke lastes for noen av målene. Det er bra at vi har en keeper som er klar til å ta jobben hvis Adam er ute.

– Er du ikke litt nervøs for å bruke han, han har vel ikke mange fotballtreninger i år?

– Ja, han har jo trent litt med Brann og Haugesund. Det går i en kamp eller to, men over tid vil det selvfølgelig bli problemer. Hvis det blir permanent det her, så må han trene mer, sier Deila med et glimt i øyet.

Se Peter Kovacs utligning på overtid her.

Se målene her.

Strømsgodset klarte uavgjort på hjemmebane

Prioriterer studier

Men et ordentlig comeback for Stubhaug, blir nok bare en drøm for Ronny Deila. Kvelden før kampen fikk han nemlig beskjed om at han kommer inn på studiene i Bergen.

– Jeg har oppstart på studier i Bergen 12. august. Da blir det bachelor i økonomi. Jeg setter ikke den utdannelsen på vent. Nå føler jeg tiden er inne for å prioritere studier, sier Stubhaug.

Lars Stubhaug er dermed noe så sjeldent som en fotballpensjonist på 23 år. Etter å ha reist til Everton som tenåring, vendte han hjem til Norge og Strømsgodset i 2010. Der ble det en benketilværelse, før han reiste videre til fylkeskollega Hønefoss i 2012. Der ble han også andrevalget, bak Steve Clark, og Stubhaug valgte å legge opp som fotballspiller.

Les også:

Comeback for Godset

Men så kom Strømsgodset på banen igjen. Klubben hadde nettopp solgt Lars Cramer til svenske Kalmar, og trengte en reserveløsning, hvis de fikk skader.

Og så skjedde. Borger Thomas var lånt ut, og unggutten Hermann Rhodén ble skadet. Dermed måtte Stubhaug ta plass på benken for Strømsgodset igjen. Og før kampen mot Debrecen slet Adam Larsen Kwarasey med en kink i ryggen, da fikk Stubhaug en sms fra Ronny Deila.

– Der stod det: «Europacupdebut. Du starter.», forteller Stubhaug.

Keeperhelten føler at avgjørelsen om å legge opp, faktisk sørget for at han presterte bedre under kampen.

– Jeg har spilt mange fotballkamper før, og på forhånd var jeg ikke så nervøs som jeg har vært tidligere. Så jeg har også andre ting som er viktige, og gir meg en godfølelse. Så kanskje var det på en måte litt lurt at jeg hadde trappet ned litt, før jeg gjorde min debut i europacupen, sier Stubhaug.

Saken fortsetter under bildet.

Kovacs

Peter Kovacs sørget for at Strømsgodset kan reise til Ungarn med 2–2 som utgangspunkt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Trolig på benken i bortekampen

Neste torsdag venter returoppgjøret i Ungarn. Da spiller trolig Lars Stubhaug annenfiolin igjen. Adam Larsen Kwarasey sa til NRK etter kampen at han regner med å være spilleklar til bortekampen mot Debrecen.

Det viktigste for Ronny Deila er å slippe å måtte bruke assistent- og keepertrener Thomas André Ødegaard i mål.

– Jeg regner med at Adam er klar på torsdag. Uansett må vi finne en ny reservekeeper. Nå er Borger Thomas tilbake fra utlån, så da slipper vi å se Thomas André på benken, sier Deila.

– De sier jo at jeg er bedre enn Thomas André Ødegaard, ler Lars Stubhaug.

– Deila mener jo tydeligvis det?

– Treneren mente at det var bedre at jeg stod i mål enn Thomas. Jeg følte at det gikk greit at jeg kom inn og gjorde som best jeg kunne, avslutter Stubhaug.