NRK Meny
Normal

Støtter ikke partikollega

Varaordfører i Drammen, FrPs Freddy Hoffmann, støtter ikke partikollega Ulf Erik Knutsens forslag om 15 års innvandringsstopp i byen.

- Det er klart at det er endel utfordringer i forhold til en befolkning med en annen etnisk bakgrunn enn norsk, men en innvandringsstopp løser jo ikke noen problemer. Å bestemme hvem som skal flytte til Drammen, og hvem som ikke kan gjøre det, er ikke noe ønskelig politikk, sier varaordfører Freddy Hoffmann.

15 års innvandringsstopp

Onsdag forseslo stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen at Drammen skulle innføre innvandringsstopp i 15 år, frem til 2021. I tillegg mener han at innvandrere trenger et spark bak for å komme seg opp av godstolen.

Nå reagerer gruppelederne i bystyret i Drammen.

- Dette er hvertfall ikke et bidrag til forsoning. Vår politikk er å få til en bedre integrering og ikke det motsatte. Det er ingen tvil om at vi trenger de med minioritetsbakgrunn i byen, sier Johann Baumann fra Høyre.

 

Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Ghetto

En innvandringsstopp på 15 år vil være et passende tiltak for å forebygge ghettodannelse som langt på vei er i ferd med å etablere seg, blant annet på Fjell i Drammen, sa Ulf Erik Knudsen onsdag. Det er også grunn til å tro at hver fjerde muslim sympatiserer med terrorister, mener Knudsen.

Gruppeleder for SV, Rune Kjeldsen, mener Knudsen er på ville veier.

- Det synes jeg er helt bak mål. Hvis en skal sile ut hvem som skal flytte til byen eller ikke har han dessuten en stor jobb foran seg. En kan si nei til mottak av flyktninger, men det er noe helt annet. Slike synspunkter, som det Knudsen har, kan uten tvil føre til mer rasisme.

Drammen og Oslo

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen sier at partiet i prinsippet støtter Knudsen. Siv Jensen sier at det i Oslo er vedtatt en resolusjon om innvandringsstopp, og at forholdene i Drammen og Oslo kan sammenlignes.