Starter omfattende etterforskning

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som var i nærheten av Hemsedal statlige mottak, da det begynte å brenne forrige uke.

Brann ved Hemsedal asylmottak

162 personer, blant dem flere barn, ble evakuert da det begynte å brenne ved asylmottaket i Hemsedal forrige uke.

Foto: Hallgrim Ødegård / NRK

Politiet skriver i en pressemelding at de har igangsatt en omfattende etterforskning.

Lensmann i Gol og Hemsedal - Inger Lill Lanes.

Lensmann Inger Lill Lanes håper de kan få inn tidlige observasjoner av brannen.

Foto: Vegar Erstad / NRK

For å få et best mulig bilde av hva som foregikk i Hemsedal i timene før og etter brannen ved asylmottaket, ber politiet nå alle som kjørte riksvei 52 mellom midnatt og klokken fem på morgenen om å ta kontakt.

– Vi ønsker å kartlegge de som var i Hemsedal på det tidspunktet. Derfor ønsker vi at alle det gjelder, melder seg. Vi vil gjerne ha både observasjoner og eventuelle bilder av hendelsen, sier lensmann i Gol og Hemsedal, Inger Lill Lanes.

Les også:

Vet ikke om brannen var påsatt

Det var natt til onsdag 11. november det begynte å brenne i Hemsedal statlige mottak. Et administrasjonsbygg ble totalskadd, og 162 beboere ble evakuert fra mottaket.

Kripos har gjort sine undersøkelser på branntomta, men de har så langt ikke kommet fram til noe endelig resultat i sin etterforskning av brannårsaken. Ifølge Lanes er også Kripos sitt videre arbeid delvis basert på den taktiske etterforskningen.

Det er derfor for tidlig å konkludere med hva som var årsaken til brannen.

– Vi har fortsatt ikke noe hold for å si at brannen var påsatt, men vi ønsker å få inn all mulig informasjon, sier Lanes.

Dere har samlet inn digitale spor og gjennomført mange avhør etter brannen. Hva har dere fått ut av etterforskningen så langt?

– Vi har holdt på med sortering av informasjonen de siste dagene. Fortsatt er det biter som ikke er på plass.

Vitner bes om å ringe Gol og Hemsedal lensmannskontor på 32 02 95 00.