NRK Meny
Normal

Ulykkesårsaken ikke klar før neste uke

Konklusjon om hva som gikk galt under sprengningen i Hole i går, blir trolig ikke klar før slutten av neste uke.

Flere hus fikk skader etter en sprengningsulykke i Hole i Buskerud.

Se video av skadene på husene i Hole, etter at det hadde flydd store steiner gjennom lufta.

Politiet har i dag gjort undersøkelser på tomta der en sprengning i Hole gikk galt torsdag formiddag.

Etterforskningsleder Christian Berge sier de har dannet seg et bilde av hva som skjedde da en salve førte til ødeleggelser på flere hus. Politiet kan ikke konkludere med hva som var årsaken ennå.

Christian Berge, Nordre Buskerud politidistrikt

Etterforskningsleder Christian Berge ved Nordre Buskerud politidistrikt er ikke ferdig med etterforskningen etter sprengningsulykken (arkivbilde).

Foto: Knut Skyllingstad

– I dag har vi hatt en befaring på åstedet sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Vi har også gjort en del avhør, og vi begynner å få et godt bilde av hva som har skjedd, sier Berge.

Trenger mer tid

Etter ulykken hevdet naboer at det ble brukt for mye sprengstoff da ulykken skjedde. Det skal være satt opp en boks som skal fange opp sprengningene og hvor sterke de er. Politiet vil ikke gå nærmere inn på hvilken betydning denne boksen får i det videre etterforskningsarbeidet.

– Vi gjør flere undersøkelser der ute, men vi må få mer tid på oss før vi kan komme med en forklaring på hva som har skjedd, sier Berge.

Arbeidet fortsatt innstilt

Torsdag sendte daglig leder hos firmaet som sto for sprengningen, Norsk Fjellsprengning AS, en e-post til NRK. Der skriver Marius Haugen at så langt han kjenner til, er alle rutiner og prosedyrer fulgt.

Heller ikke dette ønsker politiet å kommentere nå.

– Vi har fått forklaringen fra firmaet, og dette er noe av det vi ser nærmere på, sammen med DSB, sier Berge.

Han regner med at det kommer en mer endelig forklaring på hva som har skjedd i neste uke.

Arbeidet på stedet er innstilt inntil videre, men ifølge Berge kan det skje at arbeidet starter opp igjen før politiet er ferdig med sin etterforskning.