– Spissene har mer arbeid nå

Kamara og Kovacs mener det er naturlig at spisser scorer mindre mål enn tidligere.

Ola Kamara

Ola Kamara mener det er viktig å finne en balansegang mellom den defensive og den offensive jobbingen for en spiss.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Med kun en halv sesong i eliteserien er Strømsgodsets Ola Kamara definitivt med i kampen om toppscorertittelen.

SIF-spilleren har 10 mål på 810 minutter i serien, mens mannen som så langt er toppscorer, Frode Johnsen, har 12 mål på 2242 minutter.

Les også: Johnsen er den eldste toppscoreren i Europa

Men Ola Kamara vil ikke være med på at det er et svakhetstegn for ligaen, at han kan kjempe om tittelen med så få kamper.

– Det må du ikke spørre meg om. Men det er klart at den ligaen her er sånn at man må jobbe veldig hardt som spiss, og det er noen ganger du kanskje gjør litt for mye defensivt arbeid kontra det at jobben din som spiss egentlig er å score mål, sier Kamara til NRK.no.

Han mener alle klubber må søke å finne en balanse i hva spissen skal arbeide med på banen.

– Det handler om å finne den gode blandingen mellom å gjøre lagarbeidet, men også å være der når man skal score mål og ha nok krefter til det, sier Kamara.

Får støtte fra Kovacs

Peter Kovacs

Peter Kovacs vil forsøke å hjelpe Ola Kamara med å bli toppscorer.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Og han får støtte fra sin lagkamerat Peter Kovacs. Ungareren ble toppscorer i eliteserien i fjor, og sier rollen som spiss har endret seg over de siste sesongene.

– Spissene har litt mer arbeid nå, ikke som for 10–15 år siden da man bare skulle score mål og spare krefter. Vi må jobbe som hunder noen ganger. Men det er klart, 14 mål var altfor for lavt i fjor, og det blir heller ikke over 15 mål i år tror jeg, forklarer Peter Kovacs.

Les også: Comeback-Kamara fortsatte målshowet

Kunne fort havnet på 20 mål

Kamaras lagkamerat, og landslagskollega, Stefan Johansen mener at det at det scores lite mål av spissene, ikke bør legge noen demper på prestasjonene til Kamara.

– Man kan tolke dette som man vil. Vi har i hvert fall han som er en goalgetter. Jeg pratet mye med han før sommeren, og prøvde å få han hit. Uansett skal man ikke ta fra Ola noe som helst, i den formen han er i nå kunne han fort ha havnet på 20 mål, sier Johansen.

Men selv om toppscoreren ifølge Peter Kovacs trolig ikke havner over 15 mål i år, så mener ungareren at det betyr mye å vinne tittelen.

– For oss er det jo det viktigste. Å være nummer 2 eller 55 på toppscorerlista det betyr ingenting. Hvis du blir toppscorer, så skal du huske det resten av livet ditt, forklarer Kovacs.

Les også: Semb skulle ønske denne spissen var norsk

Han vil nå gjøre sitt ypperste for å sørge for at lagkameraten blir den mestscorende i eliteserien.

– Jeg håper Ola får et par mål til de fem neste kampene, og hvis jeg får sjansen så skal jeg sentre til han. Jeg syntes det er veldig moro hvis han kan bli toppscorer igjen. To år på rad med toppscorer fra Godset, det hadde vært en bra prestasjon, sier Kovacs.

– Ola Kamara, betyr det noe for deg å vinne den tittelen?

– Ja! Alt som kan vinnes er moro å vinne, avslutter Strømsgodsets målmaskin.