NRK Meny
Normal

Søkerrekord for filmstøtte

88 prosjekter søkte om utviklings- og produksjonsstøtte fra Viken Filmsenter, flere enn noen gang. Filmsenteret støttet 22 prosjekter i årets første tildelingsrunde, med et samlet beløp på 2.755.000 millioner kroner.

Kaptein Sabeltann på nye tokt

Kaptein Sabeltann på nye tokt er blant prosjektene som får støtte fra Viken Filmsenter

Foto: Ravn Studio

– "Kaptein Sabeltann på nye tokt" er den første appen i Sabeltannunvierset. Vi satser på høy kvalitet i både grafikk og gameplay, med massevis av sjørøvermoro for barn i målgruppe, sier Tinka Town i Ravn Studio.

– Støtten fra Viken er et viktig bidrag til dette prosjektet. For å kunne gjøre gode produkter for barn, er denne typen støtte helt uvurderlig, sier hun.

Les: Viken Filmsenter med rekordsøkning - Buskerud fylkeskommune

Town forteller at de også samarbeider med animatør Voja Dimitrijevic, som er en del av et voksende spillmiljø i Drammen.

2.7 millioner kroner

Styret i Viken Filmsenter vedtok i styremøte 25. mars å gi tilsagn til 22 prosjekter i årets første tildelingsrunde, med et samlet støttebeløp på 2.755.000 millioner kroner.

– Vi mottok hele 88 søknader om utviklings- og produksjonsstøtte, med et samlet søknadsbeløp på 16.690.109 millioner kroner, sier Linda Lothe, konstituert daglig leder i Viken Filmsenter.

– Dette er så langt det høyeste antall registrerte søknader siden oppstarten i 2012, og vi konstaterer at det er mange sterke søknader og spennende prosjekter, sier hun.

Flere kvinner

– Det er også gledelig at 45 prosent av prosjektene som er innvilget tilskudd har kvinnelig regissør, sier Lothe.

Se oversikt over hvilke filmer som får støtte.

Filmkonsulent Harry Guttormsen har foretatt en kunstnerisk vurdering av prosjektene, mens Jannike Amdam og John Einar Hagen fra Viken Filmsenter har foretatt endelige avgjørelser ut fra en samlet vurdering av alle søknadskriteriene.

Neste søknadsfrist er 16. mai.