Sliten Gilani foreslo å utebli

Lederen i Drammen Ap Torgeir Micaelsen sier nå at det var Yousuf Gilani selv som kom med forslag om å utebli fra det kommende bystyremøtet på tirsdag.

Michaelsen og Gilani
Foto: NRK

- Yousuf Gilani og jeg har snakket jevnlig sammen disse dagene som har gått etter at anklagene ble fremsatt. I dag ringte han meg i forbindelse med situasjonen som vil oppstå til uka hvor det skal være konstituerende møte i bystyret i Drammen, sier Micaelsen.

- Det var han selv som ymtet frampå og foreslo at det kanskje ikke var noen god idé at han møtte der, fordi vi har fått varslet at det kommer til å bli et mediesirkus av de sjeldne, sier Micaelsen.

Han sier videre at Gilani var redd at det skulle dra mye av fokuset vekk fra det at vi skal velge ny ordfører og formannskap og det hele.

Vil ha ro rundt saken

Micaelsen svarte da at det ville være veldig fornuftig og det vil bidra til ro rundt saken.

- Det forutsetter selvsagt at politiet ikke kommer frem med noen nye opplysninger i saken i løpet av helgen eller mandagen. Da vil ting bli annerledes, sier Micaelsen.

Han benekter å ha gitt Gilani munnkurv.

Vil avvente etterforskningen

- Jeg synes det er en voksen avgjørelse av Gilani å si at det er til partiets eller bystyrets beste at han ikke møter på tirsdag. Han er opptatt av å bli renvasket gjennom den politietterforskningen som pågår, sier Micaelsen og legger til at han tror det vil være gyldig fravær for Gilani å utebli på møtet.

- Vi må huske på at det er en person oppi alt dette. Det er grove anklager som er fremsatt og et voldsomt mediekjør, sier Micaelsen.

Partiet vil avvente politiets etterforskning av saken før det vil foreta de nødvendige partimessige grepene i etterkant av det.

- Det er altfor tidlig å si hva det vil bli per dags dato, sier Michaelsen som tror og håper at politiet vil komme til bunns i denne saken.

Yosuf Gilani
Foto: NRK

Manglende støtte

Yousuf Gilani sier han er skuffet over det han opplever som manglende støtte fra Drammen Arbeiderparti.

Gilani sier han trekker seg tilbake fordi han vil forhindre at møtet utartet til et uverdig mediesirkus. Han sier også at han likevel vil møte fram dersom politiets etterforskning fører til at han blir renvasket før møtet tirsdag.

Sliten på grunn av ramadan

Muslimene er inne i fastemåneden Ramadan, og for Gilani har det vært en lang dag uten vått eller tørt. Det var en svært sliten Yousuf Gilani som sent fredag kveld kunne unne seg mat og hvile.

- Jeg har gått mellom intervjuer og møter hele dagen, uten å drikke eller spise. Nå skal jeg hjem til foreldrene mine og slappe av. Telefonen skal jeg skru av. Nå vil jeg ha ro både rundt saken og meg selv, sier han.

(NRK)