Det har vært mange artikler om at det er ikke farlig å spise snø.
Her er én til, men for å være på den sikre siden før vi gir deg matoppskrifter, har vi fått enda en bekreftelse fra professor i medisinsk biologi, Ørjan Olsvik:
– Helt hvit snø som nylig har falt, er helt ok å spise. Men er snøen gul, som den ofte er i nærheten av hus og gater, så bør man være forsiktig.
Olsvik spiser selv snø og fyller gjerne termosen når han er på skitur. Også hjemme spiser han snø.
– Jeg må ærlig innrømme at jeg stadig er ute på balkongen og henter snø for å kjøle ned drikke. Det er mye bedre enn isbiter, som smelter sakte. Snø smelter jo en gang, så du får akkurat det du ønsker. Spis snø! ler han.
- Les også:
Rose-sorbé, snowball og vaniljeis
Nå som vi har fått bekreftet igjen at det er helt trygt å spise hvit snø – er det retter man kan lage av det?
Man kan i hvert fall lage en rekke deilige desserter, ifølge kjøkkensjef ved Gledeshuset i Hønefoss, Bent Borge Hansen.
Kjøkkensjefen henter en bøtte med hvit snø fra terrassen utenfor restauranten. På kort tid har han laget en sorbé, en vaniljeis og en drink.
– Jeg tror ikke noen kommer til å gjøre noe annet framover, dette blir greia, ler han.
Her er Hansens snø-oppskrifter, til 2 personer:
– Godt med snø
Barn er vel dem som er mest kjent for å spise snø.
Hos Brannposten naturbarnehage i Drammen er de fleste enige i at det er godt. Store never hvitt snø plukkes opp og puttes ivrig i munnen.
Det er kaldt og smaker vann, konstaterer Edvard (6), Jacob (5), Magnus (5) og Sebastian (5).
Men skal man spise gul snø? spør vi.
– Neeeei! utbryter de.
– Hvorfor ikke?
– Fordi det er tiss!
Så spis og lag desserter med god samvittighet, men hold deg til den hvite snøen.