NRK Meny
Normal

Slik har han løftet Godset

– Det var bare sånn det skulle være, sier Bjørn Petter Ingebretsen om grepet som har revitalisert Strømsgodset.

Øyvind Storflor og Lars-Christopher Vilsvik

Øyvind Storflor og Lars-Christopher Vilsvik er i ferd med å finne tilbake til samarbeidet fra gullsesongen i 2013.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det er trolig to navn trener Bjørn Petter Ingebretsen noterer først på blokka når laget skal settes opp. Strømsgodsets høyreside, med Øyvind Storflor og Lars-Christopher Vilsvik, var svært gode da laget ble seriemestere i 2013. Faktisk så gode at begge var inne i landslagsdiskusjonen.

Men under David Nielsen ble ikke samarbeidet de to imellom dyrket like mye som under Ronny Deila. Derfor tok Ingebretsen umiddelbart grep da han tok over.

Bjørn Petter Ingebretsen

Bjørn Petter Ingebretsen omtaler høyresiden av laget som 'smart'.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det var bare sånn det skulle være, det var ikke noe å tenke på en gang, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Entusiasme og glede

Og grepet har gitt resultater. På de fire siste kampene har kantspiller Storflor funnet tilbake til gamle takter og levert tre målgivende pasninger. Back Vilsvik har spurtet opp og ned høyresiden, og kan vise til en målgivende og tre scoringer.

– Vi vet fra tidligere at Vilsvik og Storflor er to smarte spillere. De kan skape ting på den siden der, sier Ingebretsen.

– Begynner Vilsvik å nærme seg nivået han var på da han var i landslagsdiskusjonen?

– Ja, det syntes jeg. Han viser en helt annen entusiasme og en helt annen glede når han spiller. Han er vesentlig bedre nå enn han har vært tidligere i sesongen.

Storflor serverte Vilsvik

Lars-Christopher Vilsvik og Bjørn Petter Ingebretsen

Lars-Christopher Vilsvik får mye skryt av treneren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det går bedre og bedre. Jeg sa at det kommer til å ta litt tid før det fungerer 100 prosent igjen. Det gikk ett år uten at vi spilte sammen. Men nå får vi flere og flere kamper og jeg føler det går bedre og bedre, sier Lars-Christopher Vilsvik.

Og som et slags bevis på «det nye Godset»: Årets to første mål på dødball kom i torsdagens kamp mot FK Partizani. Servert av Storflor og avsluttet av Vilsvik.

– Det passet bra at vi fikk dem. Og fra Vilsvik som antageligvis aldri har scoret på dødball før. Han har jo ofte vært plassert på returer, men han har jo grått seg til en plass i feltet. Vi lytter til spillerne, humrer Ingebretsen.

– Det er feil folk som har stått der oppe, sier en lattermild Vilsvik, før han legger til:

– Bra slått av Storflor. Det er bare å sette dem.

Nå håper han at samarbeidet skal blomstre utover høsten. Det trengs for et Strømsgodset som jager medalje i eliteserien, samtidig som man håper på mer spill i Europa.

– Det fungerer stadig over lengre perioder av kampen. Mot Partizani var det en god 1. omgang, sist var det 20 gode minutter. Så får vi utvide til 90 gode minutter, avslutter Vilsvik.