NRK Meny
Normal

Skrim er klar til eliteseriedebut

Søndag braker det løs for for Skrim Kongsberg. Da debuterer jentene i sølvbyen i norsk toppserie i håndball.

Volda tapte for Skrim

Kongsberg Skrim får tøffe motstandere når de nå tar steget opp i toppserien.

Foto: Arne Flatin / NRK

Oppsal et den aller første toppseriemotstanderen for Skrim. Å spille ett nivå høyere enn i fjor, kan bli en tøff utfordring for det nyopprykkede laget.

– Alt går mye fortere. Vi må være skarpe på alle bevegelser i to ganger tretti minutter, og hvis noen skulle sovne litt hen, blir vi straffet direkte. Det er forskjellen fra nivå to til toppligaen, sier skrimtrener Bent Dahl.

Les også:

Gode forberedelser

Bent Dahl

Trener Bent Dahl lover god underholdning i Kongsberghallen fremover.

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Jentene har forberedt seg og drevet knallhard oppkjøring helt siden mai, og har hatt som et mål å utvikle treningsopplegget.

– Vi har blant annet hatt veldig fokus på styrke og fysikk. Der følte jeg vi hang litt etter, men nå har vi økt den fysiske kapasiteten betydelig, kanskje så mye som femti prosent, sier treneren.

En del av oppkjøringen har vært å spille mange kamper. Laget har vært med i flere cuper, vært på treningsleir i Alicante, og spilt en turnering i Elche mot spanske topplag. Dahl liker det han har sett så langt.

–Jeg synes vi har gått steg for steg hele veien. Jentene jobber beinhardt og er blodseriøse hver eneste dag. Det setter jeg stor pris på, og jeg håper jo mange av dem kan få fram det i kampene som venter oss, sier han.

Lokal rekruttering

Klubben har gjort noen endringer og forsterket laget i enkelte posisjoner, men er nøkterne.

– Vi er fortsett i en situasjon der vi ikke kan bruke penger som fulle sjømenn, så vi har en strategi om å utvikle unge lovende talenter som har lyst til å utvikle seg. De som har kommet inn har hatt en positiv innvirkning på spillergruppa. De har veldig stor treningsmoral, og det er viktig for oss, fastslår Dahl.

Mye å glede seg til

Skrim Kongsberg har greid å bygge opp den lokale håndballinteressen gjennom flere år. De har stor tro på at de skal klare å skape ytterligere begeistring.

– Jeg tror publikum skal få oppleve mye artig i Kongsberghallen fremover. Det er toppnivåklubbene med mange kjente håndballprofiler som kommer. Dette er profiler som ikke bare er blant Norges beste, men faktisk blant verdens beste, avslutter kongsbergtreneren.