Skrev i overkant sinte låter til sønnen

Ål (NRK): På rockebandet Kurérs debutalbum har Arne Moslåtten bidratt med sinte tekster. Sønn og bandleder Sture, måtte be Hellbillies-legenden dempe seg.

Moslåtten x 2

Sture og Arne Moslåtten hjemme på Ål.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Onsdag i forrige uke slapp Buskerud-bandet Kurér sin første singel, «Flukt». Bandleder Sture Moslåtten har laget melodien og fått sin far, Arne Moslåtten, kjent fra Hellbillies, til å skrive teksten. Sture synger og er gitarist i bandet, og karakteriserer singelen som en litt sint «kjørelåt».

Pappa Moslåtten bidrar også utover første singel. Han er tekstforfatter til en rekke av låtene på bandets debutplate, «Varsel & Pryd», som kommer ut i løpet av høsten.

Fremoverlent rock

NRK møtte far og sønn Moslåtten hjemme i Ål. Sture gir en bitte liten prøvesmak av nye plata, og beskriver hva slags type musikk bandet spiller.

– Det er norsk, fremoverlent rock, med litt bluesinspirasjon i bunn, sier han.

I tillegg til Sture Moslåtten består bandet av Geir Steen på trommer, Nils Olsen på bass og vokal og Trond Kristiansen på vokal og gitar. Alle er fra Buskerud.

Sture forteller at de er fire menn midt i livet, og det byr på utfordringer når det gjelder familie og logistikk.

– Når vi startet Kurér var det første vi gjorde å låse oss inne en helg, helt øverst inne i Numedal, sier han.

– Ble nesten for sint

Arne syntes det var gøy å skrive for bandet, han har skrevet sju av låtene på plata.

Hellbillies

Hellbillies foran studioet sitt i Spydeberg. Arne Moslåtten foran, mens bak fra venstre står Bjørn Gunnar Sando, Lars Christian Narum, Lars Håvard Haugen, Aslag Haugen og Arne Sandum.

Foto: K&U / K&U

– Jeg syns at bandet er veldig flinke. Men dette er et rockeband, og det består av relativt unge og sinte menn, så jeg måtte prøve å bli litt yngre og litt sintere, sier han og legger til:

– Jeg klarte det, for jeg fikk tilbakemelding på at dette kanskje var i overkant sint. Jeg måtte dempe meg litt, sier han med et smil om munnen.

Sture har vokst opp i et musikermiljø, blant annet som sekretær og crewmedlem i Hellbillies. Han nikker bekreftende til at pappa Arne hadde i overkant mye sinne i noen av tekstene.

– Jeg måtte be han om å moderere seg på noen av låtene, for vi er ikke fire sinte menn hele tiden. Vi vil ikke fremstille oss som at vi har gått på en smell alle sammen, sier Sture og ler.

Tredje september spiller bandet på Vikersunddager 2016.