NRK Meny
Normal

– Fryktelig mange tror jeg skal si noe veldig lurt

Leif Gunnar Smerud har ingen enkel løsning på hvordan HBK skal snu den dårlige trenden. Nå venter en skjebnemåned for Hønefoss.

Leif Gunnar Smerud

Leif Gunnar Smerud mener nøkkelen til å overleve for Hønefoss er å jobbe videre og ha troen på det de driver med.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Etter 19 serierunder ligger Hønefoss nederst på eliteserietabellen. Med 16 poeng er det for øyeblikket 5 poeng opp til Tromsø på trygg plass.

Men ringeriksklubben har det hele i sine egne hender. I de neste fire rundene møter de nemlig sine argeste konkurrenter i kampen mot nedrykk.

Det hele starter på søndag, da spiller de hjemme mot Sandnes Ulf (12. plass). Deretter venter hjemmekamp mot Sarpsborg 08 (15. plass), borte mot Tromsø (13. plass) og til sist hjemmekamp mot Start (14. plass)

– Vi har hatt litt ulike bilder i de siste kampene. Noen har vi vært relativt gode og nære poeng, andre har vi vært utspilt og slått fortjent. Det handler dels om marginer, men mest om våre egne prestasjoner. De har ikke vært gode nok, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til NRK.

Saken fortsetter under bildet

Hønefoss

Hønefosspillerne har ikke hatt mye å juble for så langt denne sesongen. Nå venter en måned som kan avgjøre om det blir eliteserie eller 1. divisjon i 2014.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Ingen enkel løsning

Smerud har ingen enkel løsning på problemene klubben nå er i.

– Det er ingen veldig enkle svar her. Det er fryktelig mange som tror jeg skal si noe veldig lurt. Det handler om å jobbe videre, ha troen på det vi driver med. Vi ser at det er små ting som skal til for å begynne å snu trenden, og det må vi jobbe med hver dag på trening, forklarer Smerud.

– Hva tenker du om resten av sesongen?

– Nei, det er veldig enkelt. Vi må vinne en del av de neste kampene, hvis ikke så blir det nedrykk, så ærlige må vi være. Vi tar utgangspunkt i det, og har en god sjanse til å ta et steg allerede på søndag, sier treneren.

Saken fortsetter under bildet

Tor Øyvind Hovda

HBK-kaptein Tor Øyvind Hovda sier stemningen i spillergruppa er god.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Han får støtte fra sin kaptein Tor Øyvind Hovda, som sier stemningen i spillergruppa fortsatt er god.

– Jeg føler stemningen er fin. Vi har så klart ikke hatt gode resultater i det siste, men jeg føler vi står på og har troen på at vi kan snu dette. Det kommer en veldig viktig kamp på søndag der vi nesten er avhengige av seier, sier Hovda.

Avfeier mistillit til treneren

Det har i media vært spekulasjoner rundt Leif Gunnar Smeruds fremtid i klubben. Kapteinen avviser at spillergruppa ikke har tillit til treneren.

Leif Gunnar Smerud

Smerud har måttet tåle mange spørsmål om sin fremtid i klubben.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Vi har absolutt tillit til treneren. Vi hadde et møte i sommer der vi tok opp ting vi ikke var fornøyde med, og han har tatt til seg det. Og vi har hatt en veldig positiv tone mellom spillere og trenere etter det, sier Hovda.

– Jeg regner med at jeg har tilliten til spillerne, det ser sånn ut. Men det må du nesten spørre dem om, svarer Smerud.

Laget har ikke vunnet en kamp i eliteserien siden 20. mai, og har på de tre siste kampene sluppet inn 12 mål. På Ringerike vil man dog ikke høre snakk om defensive problemer.

– Vi har tidligere vært kjent for å være solide bakover. At det ble så mange mot nummer 2 og 3 på tabellen kan skje. Jeg vil ikke si at jeg har et dårlig forsvar, men hele laget må opp et hakk i det defensive arbeidet, forteller Smerud.

– Hele laget har forsvart seg for dårlig. Vi går ikke rundt å skylder på hverandre her. Vi står sammen om hele greia, sier Hovda.

Håper at nysigneringene skal hjelpe til

Øyvind Hoås

Øyvind Hoås er en av nysigneringene til Hønefoss. Men han ble utvist mot Haugesund, og kan ikke spille mot Sandnes Ulf denne helgen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Kapteinen håper nå at Simon Larsen, som er på utlån fra Vålerenga, og nysignerte Øyvind Hoås, skal hjelpe laget til sikker plass.

– Vi har ikke hatt mange folk på trening, så dette er en tilvekst. Simon har vært i en større klubb, og kan ta med seg erfaringer derfra. Øyvind er en leken type som kan gi oss en ekstra dimensjon på topp. Det er to fine gutter som vi er glade for å ha i gruppa, forklarer Hovda.

Selv har Smerud lagt tankene om forlengelse av sin egen kontrakt på is.

– Jeg tenker ikke så mye på det nå. Vi har en kontrakt som går ut, det er ikke unikt. Vi har hatt en dialog underveis med klubben og den er nå lagt litt vekk. I og med at vi er i den situasjonen vi er, sportslig og økonomisk, er det vanskelig å si hva et videre prosjekt vil innebære. Derfor fokuserer vi på hver eneste dag, avslutter Smerud.