NRK Meny
Normal

Skiskyttersjef: – Bjørndalen er medaljekandidat

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskyttersjefen mener Ole Einar Bjørndalen er like godt forberedt til VM som han var da han tok gull under Sotsji-OL.

Bjørndalen

VM-KLAR: Ole Einar Bjørndalen under tirsdagens trening i Holmenkollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg håper og tror han er god nok til å være med å kjempe om medalje på en av de individuelle distansene. Han viste i Sotsji at han kan gjøre det, og han er minst like bra forberedt nå, sier idrettssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik.

Morten Aa Djupvik

Idrettssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Bjørndalen ble historisk da han tok sitt sjuende OL-gull i Sotsji i 2014. Lørdag jakter han på nytt medalje når han skal gå 10 km sprint i Holmenkollen.

Norge stiller med fem utøvere til start etter at Johannes Thingnes Bø ble verdensmester i Kontiolahti.

God selvtillit

Skiskytterveteranen fra Simostranda har 39 VM-medaljer og 19 VM-gull fra tidligere, men 42-åringen er fortsatt sulten på medalje. Bjørndalen sa før mesterskapet at han kan lykkes på alle distanser dersom han har en god dag.

– Selvtilliten er bra. Det tror jeg i alle fall, selv om jeg gjerne skulle ha gått mange flere gode løp i forkant. Da ville den vært enda bedre. Jeg er i angrepsposisjon, og jeg har ikke noe valg, så det er bare å gi bånn gass, sa Bjørndalen til NTB før VM startet.

Idrettssjefen har troen på at Bjørndalen kan ta medaljer i flere distanser. Han håper blant annet at laget lykkes i stafetten.

– Jeg håper han står øverst på pallen med de andre gutta på stafetten, sier Djupvik.

Laster innhold, vennligst vent..