NRK Meny
Normal

Øystein Bråten: – Goffa betyr mye for meg

Twintip-stjerna Øystein Bråten er ikke bare opptatt av ski og triks. For når han ikke er på reisefot, befinner han seg ofte i stua til goffa, der trekkspill og gammeldans står på programmet.

Øystein Bråten med goffa Ivar Bråten

De koser seg i hverandres selskap, Øystein Bråten og bestefar Ivar Bråten.

Foto: Merethe Åsegård / NRK

Med sine 20 år har skikjøreren blitt en stor internasjonal stjerne. Svevende flere titalls meter oppe i lufta med saltoer og "grabs", det er slik de fleste kjenner twintipkjører Øystein Bråten fra Ål.

Men når han har fri er det rett hjem til bestefar, eller goffa, for de to deler lidenskapen for trekkspill og gammeldans.

– Når jeg var mindre drev jeg med hallingdans og lausdans. Det var kult, men det er mindre dansing nå, sier Øystein Bråten.

Goffa og barnebarnet Øystein Bråten har det hyggelig når de møtes, særlig når goffa drar fram trekkspillet. Hør hele radioinnslaget her.

Må innom goffa

Goffa er en av de personene som står Øystein nærmest. Skikjøreren har nærmere 300 reisedøgn i året, men når han kommer til hjembygda, passer han bestandig på å komme innom bestefaren for å skravle litt.

– Han har betydd veldig mye for meg. Han fikser rails, har bygd skateting og har kjørt meg masse rundt, sier Bråten.

Hva pleier dere å gjøre da, når du er innom?

– Vi ser på TV eller sitter og prater tull.

Kort skikarriere

Selv om Goffa ser mindre til Øystein enn han gjorde tidligere, mener han det er like greit at barnebarnet ble skikjører i stedet for danser.

– Slik som det går nå, så ser det bra ut. Jeg synes han er grådig flink, selv om det ikke er så mye jeg ser til ham, sier goffa Ivar Bråten, som hadde en kort skikarriere selv.

– Jeg har hoppa på ski, men jeg brøt av tre ribbein. Så det er alt.