Skal synes i trafikken

Nå skal elevene ved Norges Toppidrettsgymnas på Geilo bli synlige ivaretatt i trafikken. Nytt fluoriserende treningstøy gjør susen.

Elever ved Norges Toppidrettsgymnas

Nå skal elevene ved Norges Toppidrettsgymnas synes i trafikken.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Førsteårselev Emil Intelhus Brøto fra Gol er takknemlig for at skolen nå satser sterkere på trafikksikkerhet i elevenes treningsløyper. For det er mange bilister som snittkjører oss når vi er ute på rulleski, sier Emil.

– Ja, du merker det iblant, at bilistene er veldig hissige. Når de er en halvmeter fra oss, så kan det være skummelt.

– Hva synes du om de nye treningsdraktene?

– Nei, en ser jo ut som en påskekylling når en har det på seg, men jeg håper det vekker oppsikt blant bilistene, sier Emil.

Saken fortsetter under bildet.

Elever ved Norges Toppidrettsgymnas

Norges Toppidrettsgymnas satser på fluoriserende treningstøy.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Hindrer ulykker

Sportsdirektør Torgeir Skrede ved NTG er sikker på at draktene kan forhindre trafikkulykker.

– Jeg er i hvert fall sikker på at de kommer til å se dem. Det er det som er viktig for oss, at de skal synes i trafikken. Når vi er ute og ferdes, er det viktig at bilistene kan se dem som er ute og går på rulleski, så de kan oppdage dem i tide, og forhåpentligvis ta hensyn. Også er det viktig for oss at utøverne sjøl tar hensyn til bilistene, at de for eksempel kan stake lite grann i stedet for å skøyte når de hører det kommer en bil bak, sier Skrede.

Buskerud fylkeskommune har også vært med på spleiselaget med den nye trafikksikringen av elevene ved NTG. Øyvind Gonsholt i fylkeskommunen sier det er politikerne i fylket som står bak.

Sportsdirektør Torgeir Skrede

Sportsdirektør Torgeir Skrede.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– De har lyst på et samarbeid mellom idretten og fylkeskommunen, for å sikre at utøverne våre er tryggest mulig når de trener og når de er på vei til konkurranse, sier Gonsholt.

Også Hol kommune har bidratt med penger til de 36 trafikksikkerhetssekkene, som hver har en prislapp på 3600 kroner.