Normal

Kapteinen må følge kampen fra sidelinja

Rett før kvalifiseringskampen mot Brann på søndag, fikk Mjøndalens lagkaptein, Ulrik Arneberg, en strekk og måtte stå over kampen. Han er spent på returoppgjøret onsdag kveld.

Erik Midtgarden (tv) og Branns Kasper Skaanes

Mjøndalens Erik Midtgarden i duell med Kasper Skaanes fra Brann fra den første kvalifiseringskampen på søndag. Kampen endte 1–1.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Der og da var det utrolig kjipt, for jeg var veldig klar for å spille for et fullsatt Brann Stadion. Men det var gøy å se gutta levere så bra som de gjorde, sier Ulrik Arneberg.

Tirsdag ble skaden undersøkt, for å se om han kunne klare å spille i den avgjørende kvalifiseringskampen.

Ulrik Arneberg

Mjøndalens lagkaptein, Ulrik Arneberg, håper de kan krone årets sesong med opprykk til eliteserien.

Foto: MIF

– Alt tyder på at jeg har fått en strekk i leggen, selv om jeg ikke har fått svar på MR-bildene ennå. Det blir uansett vanskelig å spille, sier en litt skuffet kaptein.

Går for å vinne

Det er ikke noe nederlag for Arneberg å følge kampen fra sidelinja. Han har tro på lagkameratene i kveld, for spillerne er fokuserte og vet hva et opprykk betyr.

– Vi har så gode spillere, at det er ikke så vanskelig å kaste inn håndkleet.

Hvis Mjøndalen ikke slipper inn mål i kveld, er de klare for eliteserien neste år. Brann må score mål. Skulle resultatet bli 1–1, blir det ekstraomganger og mulig straffesparkkonkurranse. Ved et uavgjortresultat på 2–2 eller mer, er det Brann som beholder plassen i eliteserien.

Blir det seier i Mjøndalens favør, er de uansett klare for eliteseriespill for første gang på 22 år. Men taktikken for bruntrøyene er imidlertid ikke å legge seg flate.

– Målet er selvsagt å unngå å slippe inn mål, men vi kommer ikke til å prøve å trygge et resultat på 0–0. Vi går for å vinne kampen fra start og skal spille aggressiv fotball, sier Arneberg.

Klarer ikke sitte på tribunen

Han mener Brann fortsatt har alt å tape, og det er de som har det største presset før kampen onsdag kveld.

– Vi har ikke vunnet noe ennå, men uansett hvordan det går har vi prestert godt. Vi er stolte over det vi har gjort, samme hvordan det går i kveld, sier Mjøndalen-kapteinen.

Hvor befinner du deg i kveld, da?

– Jeg kommer til å stå på tribunen.

Du klarer ikke å sitte i kveld?

– Nei, det blir ståing, ler den spente lagkapteinen.