Skaden var verre enn først antatt

OSLO (NRK): Silje Norendal trodde kuttet i kneet skulle sette henne ut av spill i én uke. En måned senere har hun fortsatt ikke trent på snø. Snart skal hun forsvare X Games-gullet.

Om en uke skal verdens beste snøbrettkjørere måle krefter i Sveits. Men for norges beste kvinnelige utøver, Silje Norendal fra Kongsberg, har en kneskade skapt problemer.

– Det er en kuttskade som skjedde for en måned siden. Kuttet var såpass dypt at kneskålen min har fått seg en liten sprekk og så ligger det noen lag rundt kneskålen som også ble kuttet av. Det tar seks til åtte uker å gro, forteller snøbrettkjører Silje Norendal.

– Så det gikk fra å være det jeg trodde var et lite kutt som skulle ta en uke å gro, til å være seks uker uten snø.

22-åringen fra Kongsberg gikk glipp av prestisjefylte Dew Tour i USA etter at hun skadet kneet i begynnelsen av desember. Uhellet skjedde på trening i amerikanske Breckenridge, da Norendal kjørte kneet inn i en rail.

Trener på Olympiatoppen

I slutten av januar skal hun delta i European Open i Laax i Sveits og X-games i amerikanske Aspen. Her er hun tittelforsvarer.

Silje Norendal tok gull

Silje Norendal har tatt gull i X Games i Aspen både i 2014 og 2015.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Dette passer ekstremt dårlig. Det er en veldig dårlig oppkjøring å sitte her mens resten av landslaget er på snø. Det er veldig dårlig timing, sier Norendal som for øyeblikket trener på Olympiatoppen i Oslo.

– Neste søndag starter jeg med trening i Sveits. Og så er det rett derfra og inn til X Games. Begge de konkurransene er viktige for meg. Så dette har vært alt annet enn en optimal opplading, men jeg håper seks uker holder og at det ikke gjør for mye vondt, forteller Norendal.

Viktig med det mentale

Hun sier det er lett å grave seg ned og tenke at dette blir vanskelig, men at hun forsøker å holde motet oppe.

– Viktigste er å ha fokus på meg selv og gjøre det jeg kan her hjemme. Problemet blir mer de nye triksene jeg vet jeg trenger i år for å gjøre det bra. Det er ikke sikkert de sitter så bra som de gjerne skulle gjort, sier Norendal.

– Det positive for meg er at jeg kommer ikke til å gå inn i konkurranser å fokusere på hva de andre holder på med. Jeg må kun fokusere på meg selv og prøve å gjøre så godt jeg kan. Det er litt samme mentalitet jeg prøver å ha uansett hvordan forberedelsene har vært. I hodet mitt så tenker jeg at jeg var på snø for et par dager siden, ler Norendal.