NRK Meny
Normal

Sju fengslet etter narkotikabeslag

Politiet fant store mengder narkotika og en halv million kroner i en bil ved E18.

pengebeslag

KONTANTER: Politiet beslagla rundt 500.000 kroner da de pågrep flere personer i Lier.

Foto: politiet

Narkotikabeslaget ble gjort ved en bensinstasjon på Kjellstad i Lier natt til fredag 22. januar. Politiet rykket ut etter tips fra en person som hadde sett noe mistenkelig.

Flere personer ble pågrepet på stedet. De var i besittelse av i overkant av 500.000 kroner i kontanter. I en bil like i nærheten fant politiet om lag 25 kilo narkotiske stoffer, som de antar er amfetamin. Stoffet er til analyse hos Kripos.

– Det er et stort beslag og det er så klart alvorlig når det er så store mengder, sier politiførstebetjent Annette Fiskum ved Lier lensmannskontor.

Varetekt i full isolasjon

De sju er siktet for grov narkotikakriminalitet og har sittet i varetekt i full isolasjon siden de ble pågrepet. De erkjenner ikke straffskyld. Fem av de sju ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling torsdag, da med brev- og besøksforbud. De to andre sitter fortsatt i varetekt i full isolasjon.

– Flere av de siktede er av utenlandsk opprinnelse, og ingen er hjemmehørende i vårt distrikt, men noen av de siktede har tilknytning til Østfold, sier politiadvokat Lærum i Sør-Øst politidistrikt.

De narkotiske stoffene ble funnet i en norskregistrert bil. Politiet vet ennå ikke hvor stoffet skulle selges. Ifølge politiet er etterforskningen fortsatt i en innledende fase.