Hopp til innhold

– Vi er sjokkert over skadene

Tatoveringsstudio oppever rush av folk som vil rette opp dårlige tatoveringer.

Tatovering

Tatoveringsstudioet Leading Light opplever et rush av mennesker som ønsker å rette opp i dårlige tatoveringer. Her ser du før- (til venstre) og etter-bilde.

Foto: Leading Light

– Vi får stadig inn personer som har blitt tatovert av uprofesjonelle hjemme, og som vil gjøre om på dårlige tatoveringer, sier Ståle Rekkavik ved tatoveringsstudioet Leading Light i Drammen.

Han har 13 års erfaring som tatovør, og har sett mye rart opp gjennom årene. Både han og daglig leder ved Leading Light, Svein Øygard er sjokkert over skadene de ser på mange av dem som har blitt tatovert feil.

– Det er skader på huden, dype sår og infeksjoner. Jeg har henvist folk videre til lege for antibiotikabehandling etter stygge tatoveringsskader, sier Rekkavik til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tatovering

Mange av skadene som følge av dårlige tatoveringer er ofte så dype og stygge at de ikke kan rettes opp i.

Foto: Leading Light

– Umulig å rette opp

Mange av skadene er ifølge de profesjonelle tatovørene så dype og stygge at de ikke kan rettes opp i det hele tatt.

– Ofte ser vi at store deler av huden er helt ødelagt, sier Rekkavik.

Camilla Fjeldstad fra Drammen tok sin første tatovering på et studio da hun var 17 år. Men den var av så dårlig kvalitet at hun har gått på et skikkelig studio for å rette opp den stygge utsmykningen.

– Jeg gjorde det fordi det var så billig. Men i etterkant så jeg jo at den ikke var særlig bra. Jeg har aldri vist foten min til noen, fordi jeg synes det er så fælt, sier hun.

Utstyr selges på nett

Tatovering

Et par tastetrykk unna kan hvem som helst kjøpe tatoveringsutstyr på internett.

Foto: Leading Light

Et par tastetrykk unna, kan hvem som helst kjøpe seg eget tatoveringsutstyr på internett. Ved Leading Light i Drammen, får de ukentlig inn flere kunder som vil rette opp tatoveringer som er laget av uproffe.

– Det blir mer og mer utbredt, og er selvfølgelig en utvikling som ikke er heldig, sier daglig leder, Svein Øygard.

Det stilles strenge krav til dem som skal tatovere andre. Lokalene som benyttes skal godkjennes, det er krav til de hygieniske forholdene, og til utførelsen. Ved Leading Light tror de ikke at reglene overholdes hos de uprofesjonelle tatovørene, eller scratcherne som de kaller dem.

– Ved tatovering blir nåler penetrert i huden, og dersom første kunde har hepatitt eller HIV, er sjansen for å overføre smitten svært stor, sier Øygard.

Tatovering

Ved tatovering blir nåler penetrert i huden. – Dersom en kunde har hepatitt eller HIV, er sjansen for å overføre smitten svært stor, sier daglig leder i Leading Light, Svein Øygard.

Foto: Leading Light