NRK Meny
Normal

– Vi kjører i 20 km/t der det er 60 sone

Bussjåfører har fått nok av humpete hovedveier. Nå er de bekymret for passasjerene.

Video Telehiv

Se video: Bussjåførene har fått nok av de humpete veiene.

– Nå er det ubehagelig å kjøre, forteller Trond Grimstad, idet bussen han kjører humper og rister over telehivdumpene i Rosenkrantzgata i Drammen.

Yrkessjåføren i Nettbuss sier gropene i riksveien bare har blitt verre og verre. Både han og kollegene har nå fått nok av at hovedfartsåren ut av Drammen ser ut som et vaskebrett om dagen.

– Jeg blir rimelig frustrert over at vi skal være nødt til å kjøre på slike hovedveier, sier Grimstad.

Bekymret for passasjerene

Yrkessjåføren forteller at enkelte strekninger er så ødelagte av telehiv at bussene må kjøres i 20 kilometer i timen i 60-sonen.

– Vi har ofte fulle busser med stående passasjerer. Hvis vi en dag glemmer telehivene og kjører over, så må de holde seg godt fast for å ikke gå over ende, sier Grimstad.

Han innrømmer at han er bekymret for passasjerene.

Krever opprustning

Mye kulde og frost de siste vintrene har gått hardt utover veinnettet i landet. Det har ført til at telen har trengt langt ned i veiene, og etterlatt seg solide humper .

– Jeg forventer at samferdselsmyndighetene gjør noe med dette, sier Grimstad.

Den ergelige bussjåføren krever at hele gaten blir rustet opp i løpet av våren.

Må regne med telehiv

Tore Braaten

Tore Braaten i Statens vegvesen lover å ruste opp veien, men sier at vi likevel må regne med telehiv på veinettet også i framtida.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

– Dette er ikke noe quick fix, forteller Tore Braaten, leder for Statens vegvesen i Buskerud.

Han har full forståelse for at yrkessjåførene har fått nok av den dårlige veistandarden, men hevder de har planer om å ruste opp riksveien fra neste år.

– Det er veldig omfattende arbeid og vil ta noe tid, sier Braaten, som forklarer at arbeidet vil omfatte hele ledningsnettverket under riksvei en.

– Men det er vinter i Norge sannsynligvis de neste åra også, så vi må fortsatt regne med telehiv på norske veier framover, sier han.