NRK Meny
Normal

Siktet for tyveri fra eldrehjemsbeboere

"Våre ansatte skal utstråle trygghet, nærhet og varme," skriver Sollihøgda Seniorpensjonat på sine hjemmesider. Nå er daglig leder og medeier siktet for tyveri fra de eldre, hvitvasking og økonomisk utroskap.

Sollihøgda seniorpensjonat

I september ble de to pågrepet og siktet for tyveri. Ifølge Dagens Næringsliv var det en pårørende som anmeldte medeieren for å ha stjålet et smykke.

Smykket ble ikke funnet igjen, men derimot fant politiet mistenkelige tall i regnskapet til det privateide seniorpensjonatet. Mellom 100 000 og 200 000 kroner hadde blitt overført fra pensjonatets konto til en privat konto. Etter det ble siktelsen utvidet til å gjelde økonomisk utroskap og hvitvasking.

De to har delvis erkjent straffskyld og er varetektsfengslet i åtte uker.

Beboerne på Sollihøgda Seniorpensjonat i Hole betaler minimum 2.000 kroner i døgnet. Da får de rom med hotellstandard, og maten lages fra bunnen med næringsrike råvarer. Det arrangeres vin- og ostekvelder, og beboerne får tilbud om teatertur, poesikvelder, sjakk og vinaftener.

Pensjonatet leier lokaler av eiendomskonge Olav Thon som bor et steinkast unna. Han sier til Dagens Næringsliv at det er kjedelig når leieboere roter seg bort i et eller annet.