Sikrer boligen med kamera før ferien

Stadig flere velger seg alarmer med kameradetektorer for å sikre boligen når de selv er bortreist. Det hjelper politiet i deres arbeid.

Fotodetektor fra Verisure Norge

MER OG MER POPULÆR: Bilder fra detektorer som denne hjelper politiet i deres arbeid med å fange innbruddstyver.

Foto: Verisure Norge

Stian Veganger

Kommersiell direktør i Sector Alarm, Stian Veganger.

Foto: Sector Alarm

– De siste to ukene har det vært nærmere 30 % mer salg i Buskerud, enn det har vært tidligere i år, forteller kommersiell direktør i Sector Alarm, Stian Veganger.

Oppstart av ferier som påsken er gjerne tiden folk velger å sikre boliger før de legger ut på tur. Det viser tall fra både Verisure og Sector Alarm.

– Vi har hatt en solid økning i forespørsler fra første kvartal i 2016 til første kvartal i 2017. Før påske i år ser vi også en økning fra februar til mars i Buskerud, forteller Asbjørn Hansen, markedssjef i Verisure Norge.

Hjelper politiet

 Asbjørn Hansen

Asbjørn Hansen, markedssjef i Verisure Norge.

Foto: Verisure Norge

Begge sikkerhetsselskapene tilby boligalarmer med kameradetektorer, slik at gjerningspersoner blir tatt på fersken.

– Det er et veldig viktig verktøy for å avskrekke tyvene, slik at de ikke gjør innbrudd i første omgang. Når innbruddstyvene vet at de gjør innbrudd i en bolig med kameraalarm så velgen man kanskje ikke den boligen, forteller Hansen.

Sensorene fanger aktiviteten som pågår i boligen i en serie bilder.

– De bildene vurderes der og da, for å danne seg et bilde av situasjonen. Det hjelper operatøren vår, som er i samtale med kunden eller personen på stedet, sier Veganger i Sector Alarm.

Og det hjelper politiet i deres etterforskning

– Vi ser at flere og flere benytter seg av alarmer som gir gode overvåkningsbilder. Det hjelper oss i vårt arbeid, forteller Tina Berg, leder for krimvakta ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Ikke glem de gamle metodene

Til tross for populariteten med alarm med bilder, ber politiet likevel folk sikre boligen også på de tradisjonelle måtene.

– Snakke med naboer. Sørg for å få noen til å se litt etter. Ta inn posten, la det ligge søppel igjen i kassene. Ikke la verdigjenstander ligge synlig og ikke legg verdisaker på de vanlige stedene, anbefaler Berg.