NRK Meny
Normal

Seriemester fra 1970 tror på gull

Tor Alsaker Nøstdahl vant seriegull med Strømsgodset i 1970. Nå er han sikker på at det blir et nytt seriegull, selv om det gjenstår tre kamper å spille.

Strømsgodset ble seriemester i 1970.

Laget som tok seriegull for Strømsgodset i 1970.

Foto: NRK

– Jeg har hatt en sånn følelse av at Rosenborg drar dette her i land, men ikke etter kampen mot Aalesund. Den følelsen ble borte da altså, nå tror jeg Strømsgodset tar gull, sier Alsaker Nøstdahl.

Han var selveste hærføreren i midtforsvaret og tok gullet til Drammen for 43 år siden. Nå er det på tide det skjer igjen.

– Alle snakker om det nå og alle mener det nå at Strømsgodset tar gullet.

– Hvordan var det å bli seriemester den gangen?

– Det er 43 år siden så det er klart det begynner å falme lite grann, men det var veldig moro. Og sånn som det er i dag så er det nesten mer viktig å vinne serien enn cupen. Du glemmer det jo aldri da, og så er det jo alltid noen som minner meg på det.

– Så det kan de vente seg altså, ære og berømmelse i flere tiår framover?

– Ja, du får det jo på CV'n da at jeg er seriemester og det er det jo ikke så mange som er.

Gamlegutta går for gull

På klubbhuset på Gulskogen møtes pensjonistene og andre som har klubben i sitt hjerte. Rundt kaffebordet er det ingen tvil. Etter kampen mot Ålesund i helgen blir Drammenserne bare sikrere og sikrere på at det blir seriegull til Strømsgodset.

– Det er gull, det er helt sikkert det blir gull. Rosenborg tar sølv og Molde tar bronse, sier en av pensjonistene.

Alle nikker og er enige.

– Gutta spiller så bra at dette går veien. De har vist gjennom hele året at de er så gode.

Det er tre kamper igjen av årets eliteserie i fotball for menn. Søndag 27. oktober møter Strømsgodset Start hjemme på Marienlyst, før turen går til Tromsø 3. november. 10. november spilles den siste kampen hjemme mot Haugesund.