Tidligere har ikke geit vært populært. Bøndene måtte nesten betale for å få levert slakt.
Men nå er det andre tider. Slakteriet i Hallingdal har som et prøveprosjekt tatt imot åtte måneder gamle kje på kontrakt, skriver Nationen.
Kjøttet blir slaktet på halal-vis og solgt til det muslimske markedet.
Fornøyd bonde
– Jeg startet med kasmirgeiter for å drive kulturlandskapspleie, men det er veldig positivt at jeg kan selge kjøttet også, sier Rygg til avisen.
Bonden er på stølen på Golsfjellet og mener det er viktig å skape et marked.
Blant innvandrere fra for eksempel Øst-Afrika er det stor etterspørsel etter geit.
- Mange kommer fra land hvor klimaet ikke er egnet for sau, men hvor geita klarer seg fint, sier prosjektleder i Gilde, Fred Bakkejord.
Vant med geitekjøtt
- De er derfor mer vant til å spise geitekjøtt. Vi ønsker å utnytte dette potensialet, sier Bakkejord.
Bakkejord mener invandrerne også er flinkere enn nordmenn til å utnytte større deler av slaktet.
Norges Sau- og Geitalslag synes omsetningen av geitekjøttet er positivt.
- Omkring 60 prosent av alle kje blir avlivet før de får vokse opp, sier generalsekretær Svein H. Brautaset.
– Det hadde vært fint hvis disse kunne ales opp og selges som kjøtt i stedet, avslutter generalsekretæren til Nationen.