NRK Meny
Normal

Seier i Garmisch-Partenkirchen skaper engasjement i Modum

Jacobsen sin seier i går kan bety oppimot 5000 ekstra solgte billetter til skiflygingen i Vikersund i februar.

SKI-JUMP-FOUR-HILLS

Anders Jacobsen etter å ha vunnet nyttårshopprennet.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Om ikke lengst, så hoppet i hvert fall Jacobsen best av alle både i første og andre omgang i går. Dermed gjorde han som i 2013 og sto øverst på pallen etter endt renn. Men dette er ikke noe bare treningsmotivasjonen til rørleggeren fra Hønefoss tjener på.

Resultater skaper engasjement

Pressesjef Geir Holen i Skiflygning Vikersund forteller til NRK at han forventer mellom fire og fem tusen ekstra solgte billetter til Vikersund i februar.

– Det er litt basert på erfaringer fra tidligere år. Vi vet at det er avgjørende for interessen hvordan nordmenn gjør det i hopprennene som leder opp til skiflygingen i Vikersund.

Og med Fannemel på toppen i Nizhny Tagil og Jacobsen nå i Garmisch-Partenkirchen lover det godt for klubbkassa til skiklubben i Modum.

– Også er det fantastisk at det var akkurat Anders som vant. En utrolig sympatisk fyr som skapte stort engasjement på Facebook.

LES OGSÅ:

Anders Jacobsen

Får med seg flere

Geir Holen

Geir Holen mener flere vil se skiflyging i Viekrsund i februar som følge av seier i Garmisch.

Foto: Odd Vegard Kandal

Etter to av fire renn ligger Jacobsen på en fjerdeplass, 21 poeng bak Stefan Kraft. Holen håper nå på en reprise fra 2007 da han vant hoppuka.

– Det hadde jo vært fantastisk å få til en reprise, men det viktigste nå er at flere og flere av de norske hopperne begynner å hevde seg der de egentlig hører hjemme. Fannemel har jo allerede vunnet i år, og vi skal ikke glemme at han er den aktive hopperen som har hoppet lengst.

Holen trekker også frem Velta som hoppet bra i går og tok ledelsen med sitt første hopp. Men han trekker også frem uredde, unge hoppere som kommer til å prege sporten i fremtiden.

– Jeg tror uredde hoppere som Sjøen, Forfang og Tande også kan gjøre det veldig bra. Så Vikersund i februar, det blir spennende!