Se alle scoringene i NM-finalen

Mjøndalen var ingen målestokk, selv om laget spilte på eget gress mot Rosenborg i finalen i fotball-NM for G16-lag lørdag. Trønderne vant som i fjor, og til slutt sto det 5–0.

NM-finalen for gutter-16 ble spilt av Rosenborg og Mjøndalen. Rosenborg vant kampen 5-0. Andreas Klausen Helmersen (2), John Hou Sæter, Vegard Østraat Erlien og Dennis Tørset Johnsen var målscorere i kampen. Kommentator: Mads Håby.

NRK.no sendte kampen direkte. Her kan du se Rosenborgs fem scoringer.

25 minutter brukte RBK på å ta ledelsen på Mjøndalen stadion. Da satte landslagsspissen Andreas Clausen Helmersen et straffespark sikkert i mål.

Det var Mjøndalen-keeper Viljar Løvaas som hadde lagd straffen.

1–0 holdt seg til pause, men i det første angrepet i annen omgang gikk gjestene fra Trondheim rett i angrep og økte ledelsen til 2–0.

Etter et flott angrep, var det John Hou Sæther som scoret. Etter det nettet Helmersen for andre gang for dagen, Vegard Østeraat Erlien ordnet 4–0 og Dennis Tørseth Johnsen fastsatte sluttresultatet til 5–0 ti minutter før slutt.

– Et fantastisk lag

– Det er nesten litt i overkant, sier Tore Grønning, utviklingssjef i Rosenborg.

Rosenborg har vunnet tre av de seks G16-mesterskapene som er arrangert. Samtidig har G19-laget vært i fire finaler, hvor tre er vunnet.

– Vi har vært i toppen i aldersbestemt fotball over tid. Vi har fått frem mange talenter de siste årene, sier Grønning, og nevner navn som Mushaga Bakenga, Ole Kristian Selnæs og Markus Henriksen.

John Hou Sæter, som i høst ble tidenes yngste RBK-spiller i eliteserien, prioriterte å få med seg sin siste G16-finale. Det endte altså med scoring.

– Det var veldig artig. Vi har et fantastisk lag på G16, og vi spiller veldig godt sammen. Her er det mange som kan nå langt, sier Sæter.

– Målet nå er få flere minutter på banen for A-laget. Jeg må fortsette å prestere på trening, sier Sæter.

Han har foreløpig ikke fått beskjed om han er med i A-lagstroppen mot Vålerenga søndag. Da han fikk seniordebuten, hadde han også spilt finale dagen før. Den gangen for G19.

Første gang på 35 år

Ifølge MIFs hjemmeside var det i år første gang på 35 år at et lag fra klubben deltar i en cupfinale.

På veien til finalen har Mjøndalen slått ut Sandefjord, Start, Pors, Lillestrøm og Fredrikstad. Flere av kampene ble vunnet på overtid, og semifinalen på straffesparkkonkurranse. Men lørdag måtte altså laget se seg slått av Rosenborg.

Mjøndalen-trener Kjetil Bergh sa til NRK.no før dagens kamp at det er en stor prestasjon å ta seg til en NM-finale og at det ligger mye arbeid bak.

– Målbevisst satsing og mye trening ligger bak når laget går på banen hjemme i Mjøndalen lørdag ettermiddag, sa han.