Trapper opp leteaksjon etter savnet mann

Nødetatene og frivillige mannskaper trapper nå opp letingen etter en savnet mann i 50-årene fra Hokksund.

Leteaksjon etter Hokksund-mann

Store styrker leter nå etter den savnede mannen i 50-årene som har vært borte i tre døgn.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Politihelikopteret har i dag lett langs Drammenselva etter mannen i 50 årene. Søket har vært resultatløst og derfor trappes nå letingen opp utover kvelden og natten.

Nye styrker

– Det kommer stadig nye styrker inn og vi øker mannskapsmengden utover kvelden, forteller innsatsleder Arne Koppergård i Søndre Buskerud Politidistrikt til NRKs reporter på stedet.

– Vi har igangsatt søk i mannens nærområde, men også i i andre utvalgte teiger. Vi fortsetter også letingen både langs vann, men også innover på skauen.

Mannen fra Hokksund ble meldt savnet av familien på fredag.

Hunder søker også

– Familien er bekymret for hvor han kan være, sier operasjonsleder Kjell Reidar Johansen ved Søndre Buskerud politidistrikt

– Mannskaper fra Norske Redningshundet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret er nå kommet til for å delta i søket etter mannen, sier innsatsleder Koppergård.

Innsatsleder Arne Koppegård

Innsatsleder Arne Koppergård

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Ifølge Norske Redningshunder har de sendt ni hunder som skal delta i leteaksjonen. Kl.22 har politiet rundt 60 personer som deltar i letingen, som så langt er resultatløs.

– Vi har ennå ikke avgjort hvor lenge vi kommer til å holde på. Men vi tar en avgjørelse hver fjerde time, litt avhengig av temperatur og lysforhold, sier Koppergård

Politiet opplyser at 50-åringen skal være vinterkledd.