NRK Meny
Normal

Satser mot VM

Unggutten Anders Bråten fra Tyristrand nådde målet sitt om å komme blant topp tre i årets EM i rallycross. Nå satser 22-åringen mot VM.

Anders Bråten tok tredjeplassen i EM sammenlagt

Det endte med pallplass for Anders Bråten i touring class i årets EM i rallycross,

Foto: Mark Szerenyi

Pipenøkkelen knitrer i verkstedet på Hønefoss. Anders Bråten er på jobb, men det er ikke dette han har mest lyst til å fylle tida med. For helst vil han sitte bak rattet, på jakt etter nye bravader.

– Men jeg må jobbe litt for å få det til å gå rundt. Sånn er det bare, sier Bråten.

Les også: Bråten ble dusjet i champagne

Vil ta et nytt steg

Anders Bråten og Petter Solberg

– Det er helt rått å ha fått muligheten til å være nede hos Petter Solberg, sa Anders Bråten til NRK.no før årets sesong.

Foto: Privat

Med en tredjeplass i EM i rallycross, etter en fantastisk sesong, sikler han nå mot VM.

– Jeg drømmer om å kjøre VM i en supercar light bil. Det er klassen under der Petter Solberg kjører. I år har jeg kjørt to klasser under, men dette er det neste trinnet det er mulig å gå, sier Bråten.

Petter Solberg er hans store forbilde, og nå ønsker han å nærme seg årets verdensmester i rallycross. Deler av oppladningen til årets sesong hadde Anders nettopp sammen med Petter Solberg og hans team.

Les også: Bråten ble dusjet i champagne

Har prøvd bilene i klassen

Nylig var Anders Bråten invitert til Sverige for å prøvekjøre biler i supercar light-klassen. Med firehjulstrekk og større motor enn de bilene han har kjørt til nå, ble det en uvant opplevelse.

– De første rundene var vanskelige, men etter hvert skjønte jeg hvordan jeg skulle håndtere en sånn bil. Bilene var helt råe, så det var gromt.

Trenger flere sponsorer

Nå står han foran en gedigen sponsorjakt, for budsjettene må økes betraktelig skal VM-drømmen bli en realitet.

– Jeg må finne noen som har troen på meg. Samtidig håper jeg at de sponsorene jeg har, blir med videre. Får jeg muligheten til å delta i VM, kommer jeg til å kjempe i teten. Det har jeg veldig tro på, avslutter Bråten.