Satser alt på brudd

Edvald Boasson Hagen skal gjøre alt han kan for å komme med i et brudd på dagens etappe i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen skal gjøre det han kan for å komme i brudd på den 10. etappen av Tour de France.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

15.00: Hør den 10. etappen av Tour de France her

Etter ni flate etapper i Tour de France starter fjelletappene på tirsdag. Det er en stor utfordring for Edvald Boasson Hagen.

– Boasson Hagen er ikke den beste klatreren i touren, så hans mulighet til å vinne i fjellene er at han blir med i et brudd som holder helt inn. Skal de klare det må de ha et godt forsprang før det siste fjellet, sier manager Birger Hungerholdt, som har tett kontakt med Edvald Boasson Hagen gjennom hele Tour de France.

Uflaks

Birger Hungerholdt

Birger Hungerholdt er manager for Edvald Boasson Hagen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Touren har ikke gått helt som planlagt for hverken Alexander Kristoff eller Edvald Boasson Hagen. Planen var at de skulle kjempe om etappeseire på de første dagene av sykkelrittet, men det har de ikke vært i nærheten av. På de ni første etappene er en fjerdeplass og to femteplasser de beste de to har prestert.

Les også: Edvald mistet kjedet: – Dette var surt

Les også: Kristoff om Edvald-manøver: – Ikke smart av ham

– Edvald er i fin form, og det har som alltid vært kjærkomment med en hviledag, selv om de har syklet noen timer også da, sier Hungerholdt. Nå er han spent på hva fjelletappene vil gjøre med rytterne etter ni mer eller mindre flate etapper.

Smerte

– Det som venter dem er så jævlig en kan få det. De er helt på grensen av hva de tåler av smerte, og de varslede høye temperaturene gjør jo ikke kraftprøven noe enklere. Det som også er et spennende moment er hvilke utslag fjellene vil gjøre på kropper som nå er vant til flate etapper.

– Når vil vi se at Edvald prøver å gå i et brudd?

– Det er viktig at det ikke skjer for tidlig, men det må skje så tidlig at forspranget blir stort nok før det siste fjellet. Dessuten bør de fleste lagene ha ryttere med i et slikt brudd og det bør heller ikke være noen av sammenlagtfavorittene med. På den måten blir bruddet ganske ufarlig og det er en større mulighet for at bruddet holder helt inn, sier Hungerholdt.