NRK Meny
Normal

Samboerdrapet i Krokstadelva for retten på nytt

Lagmannsretten skal i februar behandle anken i saken der en 39-åring ble dømt for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva.

39-åringen erkjenner å ha drept sin samboer

Lagmannsretten skal i februar behandle anken i saken der en 39-åring ble dømt for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

39-åringen ble i tingretten dømt til 14 og et halvt års fengsel.

Mannens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, hevdet i retten at mannen var bevisstløs da han drepte samboeren sin, men det var retten uenig i.

Da mannen ble dømt, sa forsvareren at dommen var altfor streng i forhold til rettspraksis.

Det er satt av fire dager til ankesaken, som skal gå i Drammen tinghus.

– Jeg mener at retten har tatt feil når det gjelder vurdering av bevisstløshet. Det finnes jo ganske mye praksis på at man kan foreta alvorlige straffbare handlinger selv om man er bevisstløs, sa Mette Yvonne Larsen.

Omfattende voldsbruk

I dommen konkluderte Eiker, Modum og Sigdal tingrett med at samboeren døde av kvelning, etter at 39-åringen hadde utøvd omfattende vold mot kvinnen.

Retten mener at det ikke foreligger noen tvil om at 39-åringen var bevisst da han drepte samboeren sin.

Mette Yvonne Larsen

Advokat Mette Yvonne Larsen er 39-åringens forsvarer.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Fikk strengere dom

Forsvarer Mette Yvonne Larsen synes dommen er unødvendig streng.

– Dommen er ikke i tråd med rettspraksis i liknende saker der man ligger på 13 år, dette fremstår som man ber om en anke og det er unødvendig for alle parter.

Hun hevdet i retten at mannen var bevisstløs i gjerningsøyeblikket, og at han derfor ikke kunne dømmes etter tiltalen. Subsidiært ba hun om at han ble ansett på mildest mulig måte, og antydet en straff på åtte år, maksimalt ti års fengsel.

Dommen er strengere enn aktors påstand. Aktor Håvard Skallerud ba om at mannen skulle dømmes til 13 år og seks måneders fengsel.