Normal

Saftig bot for bluss og røykbombe

En mann som fyrte av bluss og røykbomber under kampen mellom Mjøndalen og Strømsgodset søndag, kan vente seg en saftig bot.

Torill Sorte
Foto: Knut Brendhagen / NRK

Lensmann Torill Sorte sier flere personer er i søkelyset etter episodene, men at en mann allerede har erkjent å ha vært med på det.

– Han vil nok få en bøtelegging som er ganske høy. Vi får se hva juristen havner på, men tradisjonelt er de bøtene høye, fordi dette er er noe vi ikke ønsker å ha i folkemengder.

– Så det blir en dyr fotballkamp?

– Det blir det. Klubbene er veldig tydelige på at dette er noe de ikke ønsker. De får lov å fyre bluss og bomber når de har hjemmekamper, men på bortekamper skal de ikke det. Det synd for alle at man ikke bare kan være her og gjøre det man skal og ha det gøy på kamp, sier lensmannen.

Les også:

Heltent Pedersen senket Mjøndalen

Stormet banen

På 3 - 2-scoringen tok det så av, at banen ble stormet og målet nesten veltet. Vertene hadde sin fulle hyre med å holde folk borte fra banen. Lensmannen er ikke begeistret.

– Det er også ting som ikke skal skje. De har et godt vakthold her og mange vakter som gjør en god jobb. De prøvde å rydde opp så godt som mulig, uten å lage noe mer bråk rundt det. Det er gledesrus, og det er ofte lettere å rydde opp i enn om det er sinne på banen.

– Hva med sikkerheten til spillerne i en sånn situasjon?

– Det er selvfølgelig ikke heldig, og vi prøver å gjøre så godt vi kan, men det skjer fra tid til annen. Vi skal ta en runde på det med sikkerhet etterpå. Dette er et scenario som vi har med oss når vi planlegger sikkerhet. Noen ganger klarer vi ikke å stoppe det, for det er en stor mengde mennesker.

– Er sikkerheten god nok når sånt skjer?

– Jeg har ikke noe grunnlag for å si at sikkerheten ikke var god nok. Det er en stadion med over 4000 mennesker, og det er mange vakter. Hva som gjorde at det ble som det ble, det må vi gå tilbake og se på, sier Sorte.