NRK Meny
Normal

Riksvei 7 er åpnet etter jordskredet torsdag

Klokken 2045 åpnet Statens vegvesen riksvei 7 etter at veien har vært stengt på grunn av et jordras.

Riksvei 7

Veistrekningen som var ødelagt av jordraset er nå i kjørbar stand, og trafikken har allerede begynt å gå, melder Statens vegvesen.

Foto: Vidar Endrerud / Statens vegvesen

Det var tidlig torsdag morgen det gikk et jordras på mellom 40 og 60 meters bredde over riksvei 7. Raset gikk ved Lindelia sør i Flå. Store jordmasser og trær dekket veibanen, og deler av veien ble vasket bort og ødelagt.

Veien har vært helt stengt mens opprydningsarbeidet har pågått, og mannskapene har jobbet dag og natt for å få veien klar.

– Vi har nok kjørt inn nærmere 2000 kubikkmeter med stein, og i tillegg har det vært en del annet arbeid. Vi har blant annet sikret mot nye skred i området ovenfor veien. Det arbeidet fortsetter over helga, sier byggeleder Vidar Endrerud i Statens vegvesen.

Fredag klokka 2045 melder Statens vegvesen at veien igjen er åpnet for trafikk.

Gjennom hele helga blir det trafikk i et felt forbi rasstedet. Det blir både lysregulering og manuell dirigering i området. Ifølge Endrerud blir begge feltene trolig ikke åpnet før litt ut i neste uke.

Usikkert om veien kunne åpne fredag

Bergensbanen er også stengt på grunn av jordraset mellom Gol og Hønefoss. Store mengder fyllmasser forsvant under togskinnene, og over en lengre strekning hang skinnene i løse lufta. Rundt 2000 kubikkmeter med stein fraktes inn for å fylle opp igjen det som er vasket vekk.

Det var en stund usikkert om riksvei 7 kunne åpnes fredag, fordi det var fare for nye ras, etter at Jernbaneverkets fylling lenger oppe i lia ikke lå stabilt. Det problemet er nå ute av verden.

Jernbaneverket melder at de regner med å åpne forbi rasstedet tidlig lørdag ettermiddag.

Ras riksvei 7

Slik så det ut på riksvei 7 torsdag morgen.

Foto: Anette Skafjeld / NRK